Izvajalec leta je skupina Joker Out!

Potem ko jih je strokovna glasbena javnost lani razglasila za novince leta, je skupina Joker Out sinoči prejela še zlato piščal za izvajalce leta. Mladi rockerji bodo dosežek s feni proslavili na prihajajočih poletnih koncertih in z izidom težko pričakovaneg prvega albuma.

Za skupino Joker Out je leto, ki se ga člani ne bodo spominjali po prav veliko lepih zgodbah: izdali so hita ‘Vem, da greš’ in ‘Umazane misli’, odpovedali kup udarnih nastopov (tudi dve razprodani Cvetki in Planico), bili prisiljeni kar dvakrat zamenjati prostor za vaje … So pa bili večji del leta ustvarjalni z Žaretom Pakom, producentom, ki jih vodi proti dolgometražnemu prvencu. ‘Najtežja’ zlata piščal je tako prišla v ravno pravem času za dodatno motivacijo.

“Veseli nas, da smo, na krilih poslušalcev in bližnjih, uspeli že drugo leto zapored doseči prestižen naziv in hvaležni smo akademiji zlate piščali, da je prepoznala kvaliteto našega dela in ga nagradila s tem priznanjem. Predstavlja en lep sončni žarek v letu, ki ni bilo prijazno z nastopov pred občinstvom željnimi glasbeniki. Zlato piščal bomo zato v našem prostoru za vaje s ponosom postavili na polico poleg lanskoletne, kjer bosta priči nastanku novih pesmi, ki jih bo užitek ustvarjati za publiko, ki nam tudi v takih časi, daje tako shagadelično podporo,” so ob tem povedali fantje, ki sporočajo, da se kmalu spet vidimo pod odri in da njihovemu težko pričakovanemu prvemu albumu poletje že krepko diha za ovratnik.

In ja, nova muzika pride že zelo kmalu!