CoFestival med 28. in 31. majem 2021 v živo s publiko

Organizatorja mednarodnega festivala sodobnega plesa CoFestival Kino Šiška in Nomad Dance Academy Slovenija z veseljem najavljata drugi del edicije CoFestivala iz leta 2020 – med 28. in 31. majem 2021, v živo s publiko.

V nadaljevanje edicije “Ojačevalci glasov” bodo v Kinu Šiška nastopili eksperimentalno-glasbeni kolektiv Maulwerker, intrigantno ime mlajše generacije umetnikov Sergiu Matis, ena najvznemirljivejših evropskih koreovokalistk, pleslka in koreografinja Jule Flierl, CoFestival pa bo odprla predstava Andreje Rauch Podrzavnik. Festival tudi letos nastaja v sodelovanju med Nomad Dance Academy Slovenija in Kinom Šiška. Obenem tudi že napovedujemo jubilejni deseti festival CoFestival med 24. novembrom in 1. decembrom.

Program CoFestival 28.-31. maj 2021
Nagovor kuratorjev
CoFestival – krovna vizualna podoba
Slovenski gledališki založniki 
Andreja Rauch Podrzavnik: Posebna izdaja IV
Jule Flierl: Nameravam peti
Sergio Matis: Nemir
Maulwerker: Vokalni prostori, kompinirana telesa

Z velikim veseljem najavljamo Ojačevalce glasov na CoFestivalu, mednarodnem festivalu sodobnega plesa

Program, ki ga novembra lani zaradi pandemije nismo mogli izvesti, se bo končno odvil med 28. in 31. majem 2021 v Centru urbane kulture Kino Šiška. Nastopili bodo umetnice in umetniki ter kolektivi, ki jih bomo kljub številnim omejitvam v državah, kjer živijo in delajo, lahko pripeljali v Ljubljano: eksperimentalno-glasbeni kolektiv Maulwerker (Nemčija) se bo predstavil s serijo koreovokalnih kompozicij, izjemno zanimiv umetnik mlajše generacije Sergiu Matis (Romunija, Nemčija) bo s soustvarjalci izvedel sveže delo Nemir (Unruhe), ena najvznemirljivejših evropskih koreovokalistk, plesalka in koreografinja Jule Flierl (Nemčija) pa bo nastopila s solom Nameravam peti (I Intend To Sing). CoFestival bomo otvorili s predstavo Posebna izdaja Andreje Rauch Podrzavnik. Festival nastaja v sodelovanju med Nomad Dance Academy Slovenija in Centrom urbane kulture Kino Šiška.

Novembra 2020 so bili zaradi pandemije prisiljeni skrčiti program in ga prestaviti na splet. Čakanje na trenutek, ko bi program lahko izvedli, je spreminjalo načrte, programi so se sproti rušili, a volje, da ga izpeljemo, niso načeli. Glasovi niso potihnili.

Festival bo potekal skladno s priporočili NIJZ in za omejeno število gledalcev.