Izšla je kompilacija ‘Senzorama vol. 1’ za Založbo Radia Študent!

Senzorama (Grafika Radio Študent/PROMO)

ZARŠ Records v sodelovanju z radijsko oddajo Senzorama predstavlja novo domačo kompilacijo ambientalnih & eksperimentalnih zvrsti Senzorama vol. 1.

V POSLUH: Bandcamp

Ob prvi obletnici oddaje Senzorama na Radiu Študent je prišla tudi pobuda, da bi se z odprtim natečajem izoblikovala kompilacija domačih glasbenikov in producentov, ki ustvarjajo na področju ambientalne, eksperimentalne in elektroakustične glasbe. Nagel porast tovrstne domače produkcije v zadnjih letih, ki je tudi v samem ospredju radijske oddaje, je nakazal potrebo po dodatni obravnavi takšnih glasbenih praks. S tem pa se je tudi rodila ideja za kompilacijo Senzorama vol. 1, ki izide danes v digitalni obliki pri Založbi Radia Študent!
Z javnim natečajem se je zbralo več kot 90 prej neobjavljenih izdelkov, kar je zahtevalo tehten premislek o samem formatu kompilacije, saj je v večini primerov šlo za skladbe, ki si zaslužijo bistveno več prostora, tudi onkraj te kompilacije. Kuracija priča o izjemni kakovosti in pestrosti aktualne domače scene, presek njene ustvarjalnosti pa zaobjema tako številne mlajše in prej neznane ustvarjalce kot tudi uveljavljene glasbene delavce z dolgoletnimi izkušnjami.

Senzorama (Grafika Radio Študent/PROMO)

PROMO DOGODEK:

V nedeljo, 6. junija, se bo v okviru festivala MENT odvila promocija kompilacije v atriju Mestnega muzeja Ljubljana, kjer bodo tudi živi nastopi glasbenikov s kompilacije: rouge-ahMiroki’iNice Trick!

Senzorama (Grafika Radio Študent/PROMO)

SENZORAMA X MENT / FB DOGODEK

Še pred tem pa lahko to soboto ob 20.00 ujamete DJ grafite na Radiu Študent, v katerih bo govora o ustvarjanju in razvoju v trenutnem ambientalnem prostoru v Sloveniji. Gosti tokratne oddaje bodo dolgoletni akterji domače scene: Jernej Marušič – OctexAleš Hieng – Zergon in Štefan Cerjak – Stashman.

Založba Radia Študent:
Bandcamp / Trgovina / Facebook / Youtube

Senzorama:
Radio Študent / Facebook / Instagram