Izšla bo knjiga s še nikoli objavljenimi fotografijami Bowieja

Na stotine še nikdar videnih fotografij Davida Bowieja bo dobilo svoje mesto v novi, omejeni izdaji knjige ‘Ricochet: David Bowie 1983Denisa O’Regana, ki je bil uradni fotograf pokojnega glasbenika.

V knjigi bodo tako fotografije, ki so nastale na turneji ‘Serious Moonlight‘ leta 1983. Nastajale so devet mesecev med turnejo, ko je Bowie predstavljal svoj album ‘Let’s Dance‘.

Bowie je imel v sklopu takratne turneje približno 100 koncertov v petnajstih državah, turnejo je začel v Bruslju, končal pa v 8. decembra 1983 v Hongkongu. Do takrat je bila to njegova najdaljša in najuspešnejša turneja, kar jih je imel do takrat.

Fotograf O’Regan, ki je Bowieja, kot njegov uradni fotograf spremljal na turneji se spominja: ‘Bowie je začel igrati v dvorani pred 10 tisoč ljudmi, kmalu je prerasel na 50 do 60 tisoč obiskovalcev in postal super zvezda. Resnično je užival, ko je igral pred toliko ljudmi. Vse mu je šlo po načrtih, recenzije so bile prečudovite, album je doživel velik uspeh in bil je zelo srečen.’

Knjiga ‘Ricochet: David Bowie 1983‘ bo izšla le v 2.000 izvodih, na prodajnih policah pa bo od maja 2018. Tehtala bo kar 15 kilogramov, stala pa bo vrtoglavih tri tisoč funtov. Poleg fotografij bodo v knjigi tudi Bowiejeve ročno napisane skladbe, vstopnice, setliste, trije veliki plakati in poslikana remasterizirana vinil plošča Nilea Rodgersa.

Založbi Moonlight in Penguin Random House pa bosta avgusta prihodnje leto objavili tudi manjšo knjigo s fotografijami.