The Boss posnel čustveno pesem za ameriške vojne veterane

Bruce Springsteen performs during the 21st birthday celebration of the Rainforest Fund at Carnegie Hall in New York May 13, 2010. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)

Legendarni ameriški glasbenik Bruce Springsteen je posnel novo skladbo ‘Freedome Candence‘, ki jo med drugim lahko slišite tudi v odjavni špici holywoodskega filma ‘Thank You For Your Service‘.

Film ‘Thank You For Your Service‘ se trenutno vrti v ameriških kinematografih, režiral pa ga je Jason Hall. Film je posnet po istoimenski knjigi pisatelja Davida Finkela iz leta 2013.

Film govori o ameriških vojnih veteranih, ki so po vojni v Iraku borijo z vojnim posttravmatskim sindromom in se želijo znova vključiti v normalno življenje.

Zakaj je Springsteen privolil v sodelovanje?
Springsteen se je za sodelovanje v filmskem projektu odločil po tem, ko ga je kontaktiral producent in njegov dober prijatelj Jon Kilik. Jon mu je najprej predvajal posnetke ameriškega vojaka Adama Schummana, ki je opravljal kadenco v vojnem taborišču. Po videnih posnetkih je Springsteena posnetek tako ganil, da ga je pogledal kar dvakrat, in ob tem dejal: ‘Pošljite mi ta posnetek in se mi javite čez mesec dni.’