Iron Median v Channel Zero; Slovenski Eddie vstal iz groba

Iron Median, 19.12.2019, Channel Zero, (Foto: Katja Jakus)

Skupina Iron Median, tribute ambasadorji legendarnih Iron Maiden, so se po štirih letih vrnili na odre z novim zagonom: svežo krvjo in predbožičnim koncertom.

Skupino Iron Median je leta 2007 ustanovil basist Big Foot Mame Alen Steržaj, kot tribute poklon legendam angleškega heavymetala Iron Maiden. Skupina je po uvodnem koncertu na ljubljanski Metelkovi še istega leta nastopila pred 40.000 glavo množico na festivalu Beerfest v Beogradu. Od tedaj so naslednjih sedem let navduševali z izjemnim zvokovnim in vokalnim približkom originalu, butičnim repertoarjem najbolj priljubljenih skladb Iron Maiden in slovenskim odlitkom lutke Eddie. Poleg številnih koncertnih odrov po Sloveniji (Metelkova, Orto, Lent, Rock Otočec, Štuk, Mostovna, MC Pekarna, MC Brežice, Bazen Kranj …) so Iron Median gostovali tudi po Avstriji, Italiji, Hrvaški in Srbiji in si pridobili naziv enega najboljših Iron Maiden tribute bandov v Evropi.

Iron Median, 19.12.2019, Channel Zero, (Foto: Katja Jakus)

Leta 2015 so se začasno razšli, leta 2019 pa se vračajo prenovljeni in z novim zagonom: svežo kri prinaša prenovljena in pomlajena zasedba, prava superskupina priznanih slovenskih metalcev in rockerjev: Jan Leščanec – vokal (SkyEye) / Rock Tomšič – kitara (Metalsteel) / Matjaž Tozon – kitara (Iron Median) / Alen Steržaj – bas (Big Foot Mama) / Tine Horvat – bobni (Dekadent)

Foto: Katja Jakus