Iron Maiden so se oboževalcem zahvalili v videu

Iron Maiden med nastopom v Tallinnu. (FOTO: John McMurtrie)
Iron Maiden med nastopom v Tallinnu. (FOTO: John McMurtrie)

Legendarna britanska heavy metal skupina Iron Maiden je objavila nov video, v katerem so se fantje zahvalili vsem svojim oboževalcem, da so bili del zdaj že zaključene turneje ‘Legacy Of The Beast‘.

S turnejo ‘Legacy Of The Beast’ so navdušili prav vse

Iron Maiiden so svoje koncerte otvorili s skladbo ‘Aces High’ in nadaljevali z ‘Where Eagles Dare’. Na turneji so odigrali tudi klasike, kot so ‘The Clansman’ in ‘Sign Of The Cross’, niso pa pozabili niti na prvič izvedene skladbe ‘For The Greater Good Of God’, ‘The Wicker Man’ in ‘Flight Of Icarus’.

Inspiracijo za turnejo ‘Legacy Of The Beast’ so našli v video igri in istoimenskem stripu. Z aktualno evropsko turnejo so začeli na začetku junija na severu Evrope, v sklopu le te pa so se ustavili tudi v Zagrebu, kjer je njihov koncert obiskala tudi naša ekipa (več o samem koncertu si lahko preberete TUKAJ).

Skupina Iron Maiden je z aktualno turnejo naravnost navdušila tako oboževalce kot tudi medije,  z vizualno predstavo so namreč poskrbeli za njihov najboljši šov kadarkoli!

Set lista je bila polna novih in starih pesmi, fantje pa so poskrbeli, da niso na set listi samo najodmevnejši hiti, ampak tudi skladbe, ki jih imajo oboževalci najrajši, a jih na koncertu že dolgo niso igrali. Prvih nekaj koncertom jim je uspelo, da so publiko naredili evforično. Od vseh ljudi na svetu pa so bili prav poslušalci v Tallinnu tisti, ki so prvi videli nov spektakel. Za njimi so sledili Finci, Norvežani in Švedi. V Stockholmu se je na zaprtem stadionu zbralo kar 40.000 oboževalcev.

Turneja ‘The Legacy Of The Beast’ je v Evropi trajala vse do začetka avgusta, v sklopu le te pa so se ustavili v 34-ih mestih v 24-ih državah. Nastopili so tudi na številnih festivalih, večinoma pa so vsi koncerti bili razprodani.