Iron Maiden odpovedali vse letošnje koncerte

Legendarni britanski heavy metalci Iron Maiden so sporočili, da jih letos na koncertnih odrih ne bomo več videli. Odpovedali so namreč napovedano turnejo ‘Legacy Of The Beast‘, svoje oboževalce pa potolažili s koncertnimi datumi za prihodnje leto.

 

S turnejo ‘Legacy Of The Beast’ bodo nadaljevali prihodnje leto

Dolgoletni manager skupine Iron Maiden Rod Smallwood je zapisal: ‘Zaradi nenehnih zdravstvenih težav po vsem svetu zaradi Covida-19 vas žal obveščamo, da Iron Maiden odslej ne bodo igrali nobenega koncerta vse do junija 2021. Vendar smo zdaj v položaju, ko vam lahko damo podrobnosti o naših načrtih za turnejo, predvsem v zvezi s tistimi koncerti, za katere smo upali, da jih bomo odigrali letos. Kot prvo, z velikim veseljem lahko povemo, da smo uspeli prestaviti vse koncertne datume za evropski del turneje ‘Legacy Of The Beast’ na junij in julij 2021, z izjemo koncertov v Moskvi, St. Petersburgu, Weertu in Zurichu, ki jih žal v tem obdobju nismo mogli ponovno urediti.’

Smallwood je v izjavi se povedal, da bodo k sodelovanju povabili vse glasbene goste in skupine, ki bi morale z Maidni igrati letos, v kolikor pa se, kateri izmed povabljenih ne bo sposoben odzvati, bodo poiskali ustrezno zamenjavo. Večina povabljenih glasbenikov pa je svojo prisotnost že potrdila.

Žal pa Iron Maiden ne bodo nastopili na festivalih, ker so imeli že od prej načrtovane koncerte za prihodnje leto in bodo posledično izjemno zasedeni.

Iron Maiden pa trdo delajo tudi na načrtih za obisk Avstralije, Nove Zelandije, Filipinov, Japosnke, Dubaja in Izraela. Našteti koncerti so predvideni za prvo polovico leta 2022.

S turnejo bodo nadaljevalji prihodnje leto. (FOTO: Iron Maiden)
S turnejo bodo nadaljevalji prihodnje leto. (FOTO: Iron Maiden)

Koncertni datumi turneje Legacy Of The Beast 2021:
11. junij: Warsaw PGE Narodowy, Poljska
13. junij: Bremen Bürgerweide, Nemčija
15. junij: Prague Sinobo Stadium, Češka
16. junij: Wiener Neustadt Stadium Open Air, Avstrija
19. junij: Barcelona Olympic Stadium, Španija
21. junij: Lisbon Estadio Nacional, Portugalska
24. junij: Bologna Sonic Park, Italija
26. junij: Stuttgart Mercedes-Benz Arena, Nemčija
27. junij: Antwerps Sportpaleis, Belgija
30. junij: Berlin Waldbühne, Nemčija
3. julij: Gothenburg Ullevi Stadium, Švedska
8. julij: Cologne Rhein-Energie-Stadium, Nemčija
10. julij: Arnhem GelreDome, Nizozemska
11. julij: Paris La Defense Arena, Pariz, Francija