Iron Maiden naj bi v živo odigrali cel album Senjutsu

Iron Maiden naj bi v živo odigrali cel album Senjutsu
Iron Maiden - foto: John McMurtrie

Bruce Dickinson je potrdil, da Iron Maiden načrtujejo turnejo, na kateri bodo v celoti predstavili svoj novi album “Senjutsu”.

63-letni pevec je med nastopom v zadnji epizodi podcasta “Talk Is Jericho“, ki sta ga vodila frontman FOZZY in rokoborski superzvezdnik Chris Jericho, razpravljal o prihodnjih načrtih za turnejo Maidenov.

Bruce je dejal: “Načrt, ki ga imamo – v resnici to sploh ni skrivnost; mislim, da so vsi drugi že govorili o tem – da bomo odigrali celotno ‘Senjutsu’ ploščo. In vsi vemo, da je to nekaj, kar bo pravim trdovratnim oboževalcem verjetno všeč, drugi bodo pa rekli rekli: ‘Hmmm, tega ne bom šel pogledat.’ Odgovor je torej, da se igra na manjših prizoriščih, ki so razprodana in samo pred svojimi zagrizenimi oboževalci. Ker to je stvar glasbe.”

Dickinson je v nadaljevanju pojasnil, da se bo del Maidnove turneje “Legacy Of The Beast“, ki naj bi se začela konec maja v Zagrebu na Hrvaškem, ponovno osredotočili predvsem na desetletja trajajoč seznam priljubljenih skladb.

“Na turneji ‘Legacy Of The Beast’ so ljudje vsi plačali svoj denar za ogled šova ‘Legacy Of The Beast’ s Spitfiresi, metalci ognja in Icarusom ter vsem, kar spada zraven,” je dejal. “Torej bodo dobili vse to. Toda prve tri skladbe bodo verjetno prve tri skladbe z albuma ‘Senjutsu’. ‘The Writing On The Wall’ že poznajo, zato bi morali vsi poznati prve tri skladbe. In mislim, da je ‘Senjutsu’ odlična uvodna pesem – tako dramatična.”

“Ampak mislim, da bo ‘The Writing On The Wall’ odlična pesem – mislim, pesem za množice, da se zraven poje. Lahko si predstavljate, da bo fantastično,” še dodaja Bruce.