Iron Maiden: na OrtoFest prihaja njihova trubute skupina

Skupina Higher On Maiden
Skupina Higher On Maiden

V Slovenijo, natančneje v Orto Bar v okviru 20. Orto Festa, prihaja vrhunska tribute zasedba slovitih Iron Maiden z imenom Higher On Maiden, ki so znani tudi po temu, da so kot tribute skupina nastopali s člani originalne zasedbe!

Nad njimi navdušen tudi Bruce Dickinson

Veliki Bruce Dickinson je tedanjemu pevcu dejal: ‘Zveniš čisto tako kot jaz!’ Koncert bo kot drugi koncert Orto Festa, v petek, 29. marca 2019 ob 21.30, skupina pa pride iz Anglije ekskluzivno samo za ta nastop na celinski del Evrope! Higher On Maiden so skupina petih odličnih angleških glasbenikov, ki so v svoji izjemno dolgi karieri nastopali po celi Evropi, v Veliki Britaniji in v Aziji. Na koncertu v Orto Baru boste lahko slišali vse največje uspešnice skupine Iron Maiden, kot so Aces High, 2 Minutes To Midnight, The Trooper, Hallowed Be Thy Name, Fear Of The Dark, Run To The Hills, The Evil That Men Do, Phantom Of The Opera in številne druge, iz vseh obdobij in albumov skupine.

Nižja cena vstopnic (early bird) po ceni 14,00 eur je na voljo samo do 28. 2. na www.mojekarte.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih Petrola, v 3Dva trafikah, v poslovalnicah Kompasa in v Kioskih. Število vseh vstopnic je zelo omejeno, zato vam priporočamo, da pohitite z nakupom.

O skupini Higher On Maiden

Higher On Maiden nastopajo že od leta 1995 in so vrhunski tribute band Iron Maiden. Nastopali so v več kot 13 državah. Leta 1996 so bili na angleški turneji, ki je bila izjemno uspešna, še posebej pa je bil uspešen nastop v Royal Standard v Londonu, kjer je na oder prišel tudi Paul Di Anno in bil s fanti na odri pri več pesmih!

Pevec skupine Skupina Higher On Maiden.
Pevec skupine Skupina Higher On Maiden.

Leta 1997 je skupina nastopila v tv showu The Sham Rock quiz in takoj po snemanju so člani prvič srečali velikega Bruca Dickinsona in Adriana Smitha. Poslušala sta njihove demo posnetke in nista mogla verjeti, da dejansko zvenijo kot oni, kot Iron Maiden! Bruce je ob temu dejansko dejal pevcu: ‘Zveniš povsem kot jaz!’ in Vedno sem se spraševal, kaj pojem v tem delu (pesmi).’

Skupino so nato povabili v London na snemanje tribute albuma Iron Maiden, na katerem so peli vrhunski pevci, kot so Paul Di Anno(Iron Maiden), Steve Overland (FM), Doggie White (Rainbow) in Gary Barden (MSG).

Največji preboj skupine pa se je zgodil, ko so z njimi stopili v stik Iron Maiden in jim ponudili nastop na svoji uradni konvenciji. Seveda so fantje to takoj zagrabili, saj je bila to zanje tudi izjemna čast. Tako so leta 2000 nastopili na odru londonske Astorie, kjer so navdušili izbrano občinstvo, kot gost pa se jim je na bobnih pridružil tudi Nicko McBrain pri pesmi ‘Ghost of the Navigator’. Takoj po nastopu so jih povabili na turnejo Iron Maiden fan kluba in v okviru te so nastopili po številnih evropskih državah in seveda na Otoku.

Vse kar se je dogajalo kasneje, pa je tudi zapisano v zgodovino te izjemne Iron Maiden tribute skupine, ki uspešno nastopa v Evropi in v Aziji, prvič pa se bodo predstavili tudi slovenskemu občinstvu 29. 3. 2019 v Orto Baru v okviru Orto Festa. Zato ne zamudite te izjemne priložnosti! Nižja cena vstopnic (early bird) po ceni 14,00 eur je na voljo samo do 28. 2. nawww.mojekarte.si in na vseh pooblaščenih prodajnih mestih Petrola, v 3Dva trafikah, v poslovalnicah Kompasa in v Kioskih. Število vseh vstopnic je zelo omejeno, zato vam priporočamo, da pohitite z nakupom. S tem koncertom se tudi vračajo najboljše evropske ‘tribute to’ skupine v sodelovanju z Agencijo Antonov, ki jih je leta organizirala z ljubljanski Cvetličarni.