Iron Maiden bodo slej kot prej posneli še en album

Britanski velikani heavy metala Iron Maiden trenutno navdušujejo z aktualno turnejo ‘Legacy Of The Beast‘, na kateri ne pustijo prav nikogar ravnodušnega. Kot kaže, pa so fantje popolnoma neutrudni, po besedah basista Stevena Harrisa, se bodo fantje slej kot prej lotili snemanje novega albuma.

O upokojitvi ne razmišljajo

V nedavnem intervjuju za Metal Hammer je spregovoril Steve Harris in med drugim dejal: ‘Prekleto sem prepričan, da bomo naredili še en album, potem pa bomo vsi dobro in v redu, nato pa se bomo odpravili na turnejo. Kako dolgo bo trajalo, ne vem. O takšnih stvareh se pogovarjamo že zadnjih 20 let in čas neusmiljeno teče dalje. Morda nekoč postane resničnost, da ne bomo več sposobni oditi na turnejo. A o tem nočem razmišljati. Moraš uživati v danem trenutku.’

Kitarist Dave Murray je sicer pred časom izjavil, da Iron Maiden nimajo v načrtu, da bi se upokojili po končani svetovni turneji ‘The Book Of Souls‘. Takrat je izjavil namreč: ‘Po končani turneji se ne bomo ustavili, to ni zadnja turneja v nikakršnem pomenu. To bomo izpeljali do konca in neizmerno se zabavamo. Po tem si bomo vzeli nekaj oddiha, naslednje leto pa lahko pričakujete nekaj presenečenj.’ Več kot očitno je bil takrat iskren, kajti res fantje so nas res presenetili z novo svetovno turnejo ‘Legacy Of The Beast‘, ki je hkrati tudi ena izmed najboljših, če ne celo najboljša predstava skupine Iron Maiden, kar so nam jih kadarkoli ponudili.

Na vprašanje kako bi se počutil, če bi Iron Maiden nenadoma prenehali z delovanjem pa je Dave Murray dejal: ‘Če bi se jutri končalo, lahko iskreno rečem, da sem zelo vesel in zelo srečen in da sem naredil vse, najbolj pa užival zaradi vseh teh krajev, kamor smo potovali, ki jih sicer nikoli ne bi videl. V tem pogledu imamo srečo, da smo večkrat videli svet, ko smo bili na turneji. To je bila sama po sebi velika izkušnja in prav tako igranje glasbe in to, da lahko izražamo sebe v obliki melodije, v agresivni obliki in se ob tem še zabavati. V prihodnosti želimo še narediti stvari, zato ves čas razmišljamo o novih stvareh, skušamo ustvariti nove stvari vsak dan.’

Iron Maiden so s turnejo ‘Legacy Of The Beast’ začeli v Tallinnu (Estonoja) konec maja in do danes so igrali že pred več kot 750.000 oboževalci na razprodanih stadionih in arenah po vsej Evropi.