Interpol predstavlja ‘Gran Hotel’, jutri izide še album

Skupina Interpol
Skupina Interpol

V luči izida albuma ‘The Other Side Of Make-Believe‘, ki pod okriljem založbe Matador Records izide ta petek, 15. julija, so v skupini Interpol danes objavili nov singel in pripadajoči video – ‘Gran Hotel‘.

Na kratko o albumu in skladbi

Gran Hotel‘ nadaljuje naracijo dveh do zdaj že objavljenih kratkih filmov/videospotov/singlov iz albuma – ‘Toni’ in ‘Something Changed‘, v režiji Vana Alperta (Post Malone, Machine Gun Kelly), o njegovem ustvarjanju je Paul Banks podal mnenje: ‘V ‘Something Changed’, ki je drugi del našega kratkega filma, ki smo ga posneli z režiserjem Van Alpertom, se realnost in sanje spajajo in naša dva glavna igralca se nahajata v nekem posebnem stanju, stanju sna. Preganja ju zlobna figura, ki jo igram jaz. Njuna življenja sta prepletena z meglico strahu, represije. Zdaj gledalci razmišljajo, kdo bo zmagovalec dvoboja. Spremljajte nas in zvedeli boste!’

Pesem spremlja videozgodba, ki je nastala pod taktirko uspešne umetnice Malie James. Njen podpis nosijo tudi videospoti skupin RHCP, Green Day, Rita Ora, MØ …

Album ‘The Other Side Of Make-Believe‘,triu iz New Yorka zastavlja novo pot, pararelno z iskanjem zlobnih podzemnih tokov sodobnega življenja, nove pesmi strmijo k pastoralni preprostosti in novoodkriti milosti.

Gromki kitarski aranžmaji Daniela Kesslerja se vzpenjajo proti nebu, Samuel Fogarino pa s perkusijami ustvarja čudaške ritme, medtem ko se milozvočni glas Paula Banksa pokriva z ranljivostjo, ki je dolgoletne oboževalce zasedbe po vsej verjetnosti ujela nepripravljene. Medtem, Banks razlaga, vedno obstaja pot za nove stvaritve.

Danes se pričenja tudi projekt, ki so ga poimenovali big Shot City, ki je globalna razstava in obenem pop up trgovina, ki bo odprta od 12. do vključno 17 julija. Poimenovali so jo po eni izmed pesmi na albumu, dostopna pa bo istočasno v New Yorku, Los Angelesu ter v Mexico Cityju in tudi Tokiu. Projekt pa je nastal v sodelovanju s fotografom Atibo Jeffersonom in modno znamko Brain Dead Clothing.