INMATE predstavljajo novega basista in video LESS IS MORE

INMATE predstavljajo novega basista in video LESS IS MORE
INMATE - foto: Hana Slapar

Skupina INMATE z novim basistom Juretom Verteljem predstavlja nov videospot LESS IS MORE.

Skladba LESS IS MORE je drugi videospot z novega albuma THE SALT. Spot je posnel, produciral ter zmontiral pevec skupine, Marko Duplišak. Posnet je bil v Kulturnem domu v Škalah pri Velenju. Gre za drugi videospot, ki je bil posnet po izdaji albuma THE SALT, ki je izšel 1. marca 2021 v samozaložbi.

INMATE: “Sporočilo našega novega videospota je jasno in enostavno. Manj je več. Trenutno živimo v svetu, ki na žalost spodbuja naše zavedanje, da za obstoj in kvalitetno življenje iz dneva v dan potrebujemo več. Več denarja, več materialnih dobrin za še več užitka. Potrebno je zazreti vase ter ostati skromen in hvaležen. Hitro bomo prišli do ugotovitve, da ne potrebujemo veliko. Veliko bolj pomembno in ključno je, kaj in koliko dajemo drugim in sami družbi.”


Video produkcija: Marko Duplišak
Kamera: Tia Tajnšek, Sara Kolar and Enej Lamovšek
Glasba: Bezjak, Grudnik in Duplišak
Besedilo: Bezjak in Duplišak
Klaviature: Uroš Boršič
Produkcija, miks in mastering glasbe: Uroš Boršič
Posneto na A=432Hz

Po odhodu Miha Oblišarja dobro leto nazaj je vrzel basista sedaj zapolnil Jure Vertelj. Gre za izkušenega glasbenika, ki je metalski javnosti poznan kot kitarist in glava zasedbe Era of Hateki je delovala v letih 2011-2016. Bil je tudi še član zasedb Rise in Hellaven. Jure se je javnosti v živo že predstavil na festivalu MetalWitch 2021.

JURE VERTELJ: “Ni lepšega občutka kot nastopati na odru z uigrano, kvalitetno glasbeno zasedbo. Iskreno sem hvaležen vsem fantom v Inmate za topel sprejem in pozitivno spodbudo v mojih prvih dnevih in tednih. Prav tako bi se rad zahvalil njihovemu bivšemu basistu Mihu, ki v celoti podpira mojo odločitev in neumorno pomaga v vseh aspektih moje nove vloge. Njegov vpogled in nasveti so neprecenljivi. Veselim se skupnega ustvarjanja nove glasbe, prihajajočih nastopov (upam, da jih bo čim več) ter spoznavanja in druženja s podporniki skupine Inmate. Se vidimo na koncertu!”

THE SALT nosi naslov 5. albuma velenjske skupine INMATE. Album je naprej na voljo na znanih spletnih platformah, kot so Spotify, Apple Music, iTunes, Google Play, YouTube, Amazon, Pandora, Deezer, Tidal, itd. Fizično kopijo je možno dobiti preko spletne strani Big Cartel in Bandcamp. Klikni na povezavo.

Album vsebuje 10 skladb, med katerimi je tudi naslovna skladba The Salt, s katero so velenjski metalci nastopili na lanskem izboru za evrovizijo EMA 2020.

»Definitivno gre za naš najboljši album do sedaj, saj je bilo vloženega ogromno truda in časa. Vsaka skladba na albumu je za nas posebna in hkrati najboljša, zato enostavno ne moremo izbrati favorita. Velika zasluga za izdajo novega albuma gre našemu producentu Urošu Boršiču, ki je kljub težkim razmeram zaradi omejitev koronavirusa svoje delo opravil vrhunsko in ažurno. Gre tudi za naš najhitrejši album do sedaj, najhitrejša skladba ima 230 bpm (udarcev na minuto).«

Seznam skladb na albumu THE SALT:

  1. Less Is More
  2. For Suffer We Must
  3. Underdog
  4. Here For A Reason
  5. The Salt
  6. No Time To Die
  7. Nobody Is Innocent
  8. Coming Back To Life
  9. Shadows
  10. To Higher Self

INMATE sestavljajo:

Marko Duplišak – vokali
Jure Grudnik – bobni
Andrej Bezjak (Nama Kirtan das) – kitara
David Vodopivec – kitara
Jure Vertelj – bas