INMATE: ‘Lokomotiva gre naprej’

INMATE, KADILNICA OF DEATH FEST, maj 2022 (Foto: Hana Slapar)

Tokrat smo v goste sprejeli slovensko metal skupino iz Velenja, ki sliši na ime INMATE. Pred kratkim so nastopili v ljubljanskem Orto Baru, koncert pa je napovedal pestro poletje, ki jih čaka. Da bi izvedeli več o zasedbi, ki je skozi leta zamenjala kar nekaj članov, a kljub temu ves ta čas ostala aktivna kreativna mašina, smo pevcu Marku in basistu Juretu postavili nekaj vprašanj.

Nazadnje smo z udarno zasedbo govorili lansko leto, ko so ponudili koncertni film. Marca leta 2021 so izdali peti studijski izdelek z naslovom THE SALT. Kljub izjemno težkim razmeram za koncertiranje, jim je čez polejte in jesen uspelo izpeljati nekaj festivalskih koncertov, vseeno pa se jim je izmuznil koncert ob izidu nove plošče, ki ga ponavadi izpeljejo v domačem Velenju. Kljub temu niso vrgli puške v koruzo in posneli koncert le streljaj od njihovega vadbenega prostora, v Kulturnem domu Škale pri Velenju. Celotno audio, video ter oderno produkcijo koncerta THE SALT LIVE IN VELENJE so izvedli v lastni režiji.

Album je naprej na voljo na znanih spletnih platformah, kot so Spotify, Apple Music, iTunes, Google Play, YouTube, Amazon, Pandora, Deezer, Tidal, itd. Fizično kopijo je možno dobiti preko spletne strani Big Cartel in Bandcamp. Klinki na povezavo.

Album vsebuje 10 skladb, med katerimi je tudi naslovna skladba THE SALT, s katero so velenjski metalci nastopili na predlanskem izboru za evrovizijo EMA 2020 (skupno so nastopili dvakrat).

INMATE sestavljajo:

Marko Duplišak – vokali
Jure Grudnik – bobni
Andrej Bezjak – kitara
David Vodopivec – kitara
Jure Vertelj – bas

“Definitivno gre za naš najboljši album do sedaj, saj je bilo vloženega ogromno truda in časa. Vsaka skladba na albumu je za nas posebna in hkrati najboljša, zato enostavno ne moremo izbrati favorita. Velika zasluga za izdajo novega albuma gre našemu producentu Urošu Boršiču, ki je kljub težkim razmeram zaradi omejitev koronavirusa svoje delo opravil vrhunsko in ažurno. Gre tudi za naš najhitrejši album do sedaj, najhitrejša skladba ima 230 bpm (udarcev na minuto).”ROCKER.SI: Lepo pozdravljena! Kako sta? Za ta intervju smo se začeli dogovarjati že dolgo nazaj, pa potem ni bilo v kartah. Zdaj smo vendarle tukaj, da povesta malo več o vašem ustvarjanju. Prebral sem, da ste se na začetku poimenovali INMATE Loud. Zakaj ste opustili drugi del imena? Je bilo dovolj očitno, da ste glasni?

MARKO DUPLIŠAK: V resnici se je šlo le za to, da domena na YouTube ni pustila le INMATE. Ponavadi imajo zasedbe zraven še “pika rock, pika band” ali kaj podobnega. Pri nas je Jure, prvotni član zasedbe, dodal Loud, ampak v sosledju se sliši prav lepo. Glasni smo na odru in glasno je pod odrom (smeh).

JURE VERTELJ: Res zanimivo, tega nisem še nikoli vprašal (smeh). Vedno sem mislil, da “Loud” zato, ker je prvi del zapisan z velikimi tiskanimi in se mi je zdela dobra fora (smeh).

ROCKER.SI: Ali ste bili kdaj neglasni? Je obstajal tak čas?

MARKO DUPLIŠAK: Ne pomnim časa, da ne bi bili glasni, morda takrat, ko je na nekem koncertu zmanjkalo elektrike (smeh). Pa še takrat je Jure na bobnih zbijal naprej, tako da smo bili še vedno glasni!

ROCKER.SI: INMATE spadate na večje odre. Se spomnite, kdaj ste nazadnje igrali v malem klubu?

MARKO DUPLIŠAK: Sploh od začetka smo večinoma igrali v takšnih klubih. Jaz lahko govorim od drugega albuma naprej, ko sem se pridružil zasedbi. Prej so že nastopali na večjih koncertih v Nemčiji in na Nizozemskem, doma pa smo se polastili manjših klubov. Najmanjši je bil v Idriji, se mi zdi.

ROCKER.SI: Govorimo o situaciji, ko je oder velik en kvadraten meter za celoten bend?

MARKO DUPLIŠAK: Nekako tako (smeh). Pub 33 v Kopru ima oder v velikosti dveh kvadratnih metrov. S prejšnjo zasedbo smo nastopili tam, ampak ne glede na vse, itak da je švasalo (smeh).

Foto: Hana Slapar

ROCKER.SI: Še vedno sprejmete manjši koncert? Ali je to v Sloveniji nujno, če želite igrati?

JURE VERTELJ: Do sedaj sem imel dvakrat priložnost nastopiti z INMATE, tako da težko govorim o koncerti. Enkrat smo igrali v živo, drugič pa smo snemali THE SALT live. Zdaj se pripravljamo na sezono koncertov. Kadar sem bil z njimi na odru, je bilo bombastično. S prejšnjimi zasedbami pa smo že marsikaj doživeli. Včasih je bil oder na isti ravni kot so poslušalci, na kakšni preprogi smo stali recimo (smeh). Po drugi strani pa je še bolje, če gre za manjši koncert, ker pridejo ljudje, ki si želijo biti tam in posledično bolj uživajo v glasbi. Veliki odri pogosto pomenijo tudi manj zainteresirano publiko. Komaj čakam, da vidim, kaj bo poletje prineslo. Se veselim sezone! Upam, da bom vse sorte dali skozi (smeh).

ROCKER.SI: Kakšna je velenjska scena? Ste priljubljeni v domačem kraju?

MARKO DUPLIŠAK: Kot velenjski band smo bili bolje sprejeti od začetka, ko je bila glasba še trša. Prvotni pevec je bil bolj na vezi z lokalno sceno, po tem, ko je zapustil bend, pa se je z njim razgubila tudi ciljna publika. Z mojim prihodom kot glavnim vokalistom se je spremenil tudi žanr in tisti del publike se je odmaknil od nas. Zato so koncerti v domačem kraju zame najtežji. Mala muka, če sem iskren. Veliko se pričakuje od nas in dejansko poznamo vse, ki pridejo na koncert, tako da je pritisk še največji, kadar smo pred domačimi. Ampak iskreno bi sprejeli katerikoli koncert. Že od nekdaj sem mnenja, da je treba sprejeti kakršnokoli priložnost. Treba je igrati, ker to je najboljša vaja.

JURE VERTELJ: Se strinjam.

MARKO DUPLIŠAK: To je res najboljša vaja, ne glede na to, ali pridejo ljudje – bistveno je, da se družiš in ustvarjaš. Upam si reči, da ne bom nikoli zavrnil koncerta, ker to je nekaj najlepšega. Kaj je boljšega kot biti na odru in igrati avtorsko glasbo, če pa je spodaj še petdeset ljudi ali več, pa toliko bolje. Stvar je takrat zaključena.

ROCKER.SI: Prava kreativna mašina ste, tako sem prebral in se moram strinjati, kajti izdali ste že pet albumov plus dva inštrumentalna, ker je hvalevredno. Ravno danes sem poslušal najnovejši album v inštrumentalni verziji in je prav izvrstno poslušanje.

JURE VERTELJ: Ravno zaradi tega so me pritegnili kot bend, ker so tako zelo raznoliki. Fantje so dolgo na sceni in so resni pri ustvarjanju ter se držijo kvalitete. Morda so res izgubili nekaj surovosti, ki so jo imeli čisto na začetku s prvim vokalistom, si pa upam reči, da skupno gledano je kvaliteta zdaj na višjem nivoju. Tudi produkcija in sestava komadov ter kako stvari tečejo. Res kvaliteten bend so postali.

ROCKER.SI: Album ste izdali marca lansko leto, kar je bila pogumna odločitev. Ste imeli priložnost igrati nov material v živo ali vas ta izziv še čaka?

MARKO DUPLIŠAK: Zelo malo priložnosti smo imeli, glede na to, kaj vse se je dogajalo, a mi delamo naprej in smo vedno ustvarjalni. Pogrešam še več tega, ker imam veliko idej. Vsak dan bi lahko ustvarili nov komad! Nimamo pa prav nobenih omejitev niti pritiska, da bi morali izdati denimo album na leto. Kreativnost pri nas ni težava. Ne pridemo na vaje in se gledamo, temveč ustvarjamo, čeprav bi si, kot rečeno, želel še več tega. Res smo kreativna mašina. Luknja brez podnja (smeh). Nenehno bi ustvarjali.

ROCKER.SI: Potem se morate kar bremzati, da ni preveč glasbe.

MARKO DUPLIŠAK: V bistvu res, ker je nastalo toliko dobrih komadov, a se držimo smernic, ki smo si jih zastavili, in raje stavimo na kvaliteto. Produkcijo držimo na visokem nivoju. Nikakor ne štancamo kot za tekočim trakom. Izdamo le tisto, kar se nam zdi dobro.

Foto: Hana Slapar

ROCKER.SI: Pri zasedbah v samozaložbi je pogosto težava pri financah, kajti snemanje albuma ni mačji kašelj. Pri bendih zaznavam različne številke, ki jih namenijo za obisk v studio. Vi sodelujte z Urošem Boršičem, kajne? Bi ga šteli za neuradnega člana zasedbe?

MARKO DUPLIŠAK: Uroš je bil z mano v prejšnji zasedbi in je že takrat kazal znake dobrega producenta, zdaj pa se je posla lotil v polni meri. Z njim sodelujemo že kar nekaj časa. Prej, ko si omenil, da snemanje stane – tukaj bi dodal, da smo po toliko letih mi že res pravi individualisti. Veliko naredimo sami, tako da producentu zaupamo le miks in master. Občutek imam, da večina bendov dela na enak način. Dnevi studijskega snemanja so konec. Za manjše bende je to res velik finančni zalogaj, je pa vseeno studio izredno dobra izkušnja za vsakega glasbenika. Na srečo imamo v ekipi Uroša, ki je prav tako vrelec idej. Veseli smo, da ga imamo na naši strani in mislim, da bomo še dolgo sodelovali.

ROCKER.SI: Kdo je prišel na idejo, da bi posneli orkestralni vložek?

MARKO DUPLIŠAK: Jure in Andrej, bobnar in kitarist, imata največ takšnih prebliskov. Ena izmed idej je, da bi posneli nekaj v slovenskem jeziku, čeprav meni metal in slovenščina ne sodita skupaj. Priznam, da mi je težko peti v slovenščini. Vedno pa delamo nekaj, kar še nismo. Na začetku smo imeli scream in growl vokale, potem scream in growl ter clean, zdaj samo clean. Potem smo prišli na idejo akustike. To smo že odkljukali. Mogoče je res čas za komad v slovenščini!

JURE VERTELJ: To bo še zanimivo. Lahko izpade res dobro ali res slabo, vmesne poti ne vidim (smeh).

ROCKER.SI: Vredno je poskusiti.

MARKO DUPLIŠAK: Točno to je kreativni proces. V preteklosti sem že pel v slovenskem jeziku, ampak tisto je bil rock, to je metal. Jaz pravim, gremo ustvarjat. Nihče nas ne bo linčal, če ne bo dobro izpadlo.

ROCKER.SI: Marko, ti si v bistvu tudi snemalec in režiser. Je to tvoj poklic?

MARKO DUPLIŠAK: Pri prejšnjem bendu smo ustvarjali videospote, ki so stali po pet tisoč evrov vsak. Zato sem si kupil svojo opremo in se odločil, da bom snemal sam. Kar dobro mi je šlo in kontaktiral sem še druge bende, potem pa več let to delal namesto službe. Žal sem po petih letih pregorel. Posnel sem več kot 150 videospotov, imel dovolj in si poiskal novo službo. Posnamem kakšen videospot za zraven, v glavnem pa skrbim za video in foto podobo od INMATE. Vem, da je tudi Jure v teh vodah, zato ga ves čas nagovarjam, da bi mi pomagal (smeh).

JURE VERTELJ: INMATE so kot bend zelo samostojni. To je tudi ena od stvari, ki mi je bila jasna od samega začaetka. Fotografija, video, avdio oprema, kar se tiče nastopanja, vse imajo urejeno. Pri nas je malo bendov, če ne štejemo največjih, ki bi bili tako samozadostni, kot so INMATE.

ROCKER.SI: Finančno je to verjetno edini način. Mnogo zasedb se loteva snemanja doma, kakšni pa so končni rezultati, je druga zgodba …

JURE VERTELJ: Tako je.

ROCKER.SI: Kako pa je pri snemanju, ko usmerjaš in vodiš lastne kolege? Te poslušajo? Se znajo obrniti pred kamero?

MARKO DUPLIŠAK: Boš ti povedal, Jure? (smeh).

JURE VERTELJ: Marko je zelo pristen človek. Do zdaj sem imel eno izkušnjo z njim in mi je bilo v užitek sodelovati. Noben dikator ni, to lahko povem (smeh).

ROCKER.SI: Za ta koncertni film?

JURE VERTELJ: Tako je.

MARKO DUPLIŠAK: Lahko povem, da rek “kovačeva kobila je vedno bosa” pri nas ne drži. Vedno sem stremel k temu, da bo moj lasten bend imel najboljšo video produkcijo. Včasih je le težavno, ker ne morem biti za kamero in pred kamero hkrati. Moram se prilagajati, a do zdaj, kar smo izdali, je bilo na visokem nivoju. Nikoli ne bi dal z rok izdelek, s katerim ne bi bil zadovoljen.

Foto: Hana Slapar

ROCKER.SI: Spregovorita še nekaj besed o tem koncertnem filmu. Snemali ste brez občinstva, drži? Kako ste se lotili zadeve, ste večkrat ponovili celoten nastop in izbrali najboljše posnetke?

JURE VERTELJ: Snemali smo brez občinstva v Velenju, tako je, blizu našega prostora za vaje. Celotno stvar smo posneli v lastni produkciji. Marko je uredil vse, kar se tiče videa, Davida pa je prevzel avdio. Vse v živo, mešalko v računalnik, tako da predvsem je bilo veliko predpriprav, da smo vse stvari tehnično povezali. Potrebovali smo veliko znanja, da smo lahko izpeljali snemanje, definitivno nam je vzelo cel dan. Smo pa imeli malo pomoči, nekaj kolegov in deklet, ki so nam stali ob strani ter delali družbo. Snemanje smo razdelili na dve polovici, ki smo ju večkrat ponovili, eno za drugo. Mislim, da smo potem v procesu editiranja izbrali najboljše posnetke, kot si rekel, in jih umestili v smiselno celoto.

ROCKER.SI: Rezultat je res dober. Kot da bi za projektom stala celotna ekipa. Ne bi rekel, da ste za vse skrbeli sami. Kako napredujete z novim albumom? Dva meseca nazaj ste nakazali, da delate na novem materialu – je kaj resnice v tem ali ste zgolj dražili?

MARKO DUPLIŠAK: Vse je res. V resnici smo takoj po tem, ko smo zaključili zadnjo ploščo, začeli delati na novem materialu. Do zdaj je dokončanih sedem skladb in zdaj čakamo, da gremo v produkcijo za vokale. Lokomotiva gre naprej. Ne ustavljamo se. Ne želimo si še več kreativnih pavz – zadnjo smo morali vzeti prisilno! Nenehno delamo, lahko pa izdam, da bomo stilsko spet zašli drugam.

JURE VERTELJ: Stilsko bo super. Pokalo bo.

ROCKER.SI: Kaj pa to pomeni za setlisto? V kratkem imate nekaj koncertov, bomo že lahko slišali nove skladbe? Ali raje ne, da ne bo pozabili skladb z albuma THE SALT?

MARKO DUPLIŠAK: Novega materiala še ne bomo igrali, dokler ne bo zunaj album. Takšna je mentaliteta, ker želimo ohraniti najvišji nivo. Vokali morajo biti urejeni, da ko človek pride na koncert, se v živo sliši tako dobro kot na albumu.

ROCKER.SI: Igrate zahtevno glasbo, je vse odigrano v živo? Imate kaj vnaprej nasnetega?

JURE VERTELJ: Izvedeno je vse v živo. Kar se tiče opreme, gredo stvari preko laptopa in matric, ampak nasnetega je zares malo. To so drobtinice na vrhu torte. Igramo v živo, to je edini način. Če bi imeli še dodatnega člana, ne bi potrebovali niti matric. Jaz rad igram glasbo, ne bi rad stal na odru in se delal lepega. Danes je vse lažje, ker smo se digitalizirali. Desetletje nazaj smo na odre nosili težke bokse in cel kup mikrofonov, danes pa je večinoma vse v živo preko laptopa, kjer se že opravi miks, direktno v mešalko do tonskega mojstra, ki uredi zadevo do konca. Veliko lažje je nadzorovati ves proces in imeti pregled. Končni produkt je boljši. Uporabljamo tudi in-ear monitorje, da se bolje slišimo.

ROCKER.SI: Zdaj je res enostavnejše, vse več zasedb se poslužuje te tehnologije, je pa še vedno veliko takšnih, ki ostajajo pri bolj klasičnih metodah. Kaj mislita, zakaj? Zaradi denarja?

JURE VERTELJ: Tehnologija je draga v vsakem primeru, ampak glede na to, da se z glasbo ukvarjam že dvajset let, gledam na to malce drugače. Za bend, ki je svež na glasbeni sceni, morda ta strošek ni smiseln, sploh na začetku, ampak ne govorimo o vrtoglavi vsoti. Tudi, če kupiš drage slušalke, je to par sto evrov. Velikokrat se zapravi denar za drago opremo, ki potem stoji in ni od nje nobene kvalitete. Jaz na opremo gledam kot orodje, s katerim ustvarjam in je vredno vsakega centa.

ROCKER.SI: Kaj pa ko vadite, imate tudi in-ear? To pomeni, da dobro zveni za vas, ne pa za poslušalce, če imate kdaj odprte vaje? Sliši se zgolj bobnarja, mar ne?

JURE VERTELJ: Res je smešno, ker nihče na vajah ne sliši benda. Moja zaročenka je vedno rada hodila z mano na vaje, že pri prejšnjih zasedbah. Tako je prišla na obisk tudi k INMATE, na koncu pa rekla, češ saj je fino, ampak da je slišala le Jureta na bobnih, kako je zbijal, ostalih pa ne (smeh).

ROCKER.SI: Važno, da se slišite med sabo. Kaj pa menjave članov, kar nekaj ste jih imeli? Težko je obdržati enako ekipo ljudi, se vama ne zdi? Redki so tisti, ki jim uspe istočasno kombinirati privatno življenje in življenje na turneji.

MARKO DUPLIŠAK: Veliko vlogo igra sama želja po ustvarjanju. Potem pa pride prva ovira, ki je ego. Bend je odnos med petimi posamezniki, ki dihajo in si delijo isti zrak. Različni smo, a enaki v eni ključni stvari. O tem govori tudi eden izmed naših komadov ‘Unity in Diversity’. Vedno rečem, da je treba pred vajami probleme pustiti pred vrati.

JURE VERTELJ: Sploh ego.

MARKO DUPLIŠAK: Ego je velik problem. S temi fanti nikoli nisem imel težav. Tisti, ki so bili in odšli, pa so imeli svoje razloge. Ne morem reči, kaj je bilo, verjetno so imeli svoje razloge, ampak bend gre naprej. Naučilli smo se veliko. Neprijetno je vedno, ko nekdo zapusti skupino, na koncu dneva se imaš rad. Navadiš se na človeka, zelo podobno kot v razmerju. Ko greš narazen s partnerko, boli in se moraš reorganizirati. Ko sem se pridružil INMATE, sem prevzel vlogo dveh vokalistov. Želim si, da bi nas bilo kdaj ponovno šest. Da smo celota in da kar grmi, ko pridemo na oder. To ti daje samozavest. Trenutno je pač tako, a imamo pomoč Jureta na basu. Kot redni član je pridodal veliko energije.

ROCKER.SI: Pa misliš, da bi dva vokalista delovala bolje?

MARKO DUPLIŠAK: To je stara praksa, eden “skrimač”, kot se reče, drugi pa clean pevec.

ROCKER.SI: Jure, kako si se vklopil v postavo? Si moral na avdicijo?

JURE VERTELJ: Nismo se poznali prej, razen enkrat smo igrali skupaj na istem dogodku, ampak še s prejšnjim bendom približno deset let nazaj.Od nekdaj sem bil kreativen, veliko se ukvarjam z računalniki in 3D-jem ter razvojem iger, glasba pa je bila prav tako del mojega življenja. Prej sem večino stvari delal sam in tako kot Marko sem na neki točki pregorel. Imel sem dovolj. Vzel sem si premor in pustil, da me življenje pelje, kamor hoče. Potem pa sem na videl INMATE, kako so na MetalDays igrali brez basista. Všeč mi je bila njihova energija in po koncertu sem jih ujel za kratek pogovor. Kasneje sem jim pisal na uradni mail, nakar so mi poslali tri komade in uglasitev. Ko sem zvadil, sem jim poslal posnetek. Več let je bilo, odkar sem nazadnje držal v rokah inštrument. Vse skupaj je trajalo slaba dva meseca. Očitno jim je bilo všeč, kar so slišali. Hitro po tem smo se dobili na vajah in začeli delati na koncertnem filmu. Po tem, ko sem se jim pridružil, sem imel približno mesec časa, da sem se naučil celoten album. Bilo je zelo intenzivno, ampak sem bil res zadovoljen.

ROCKER.SI: Kot novinec si moraš ponavadi izboriti svoj položaj, si se enako počutil?

JURE VERTELJ: Moraš se vpeljati, vsekakor. Računal sem na to, da si delimo podoben način razmišljanja. Fantje niso več najstniki in drugače se lahko pogovarjamo. Komunikacija je na višji ravni. Smo kot neke vrste disfunkcionalna družina (smeh). Pet ljudi, ki pridejo skupaj, tako da me ni bilo strah, če me bodo sprejeli. Čutil sem, da bo vse v redu. Glasba je bila super, imel pa sem tudi pomoč na vsakem koraku, če sem potreboval. Bolje ne bi moglo biti.

ROCKER.SI: Marko, je bilo pri avdiciji pomembno, da ima novi član pravo energijo?

MARKO DUPLIŠAK: Če bi se pogovarjala pred desetimi leti, bi bila to prva stvar, ki bi jo gledali. To, da ima imidž. Ampak kot je Jure povedal, raje izberem pravega človeka z dobro notranjo energijo ter zanosom do dela. S pravim odnosom do inštrumenta, ki igra večjo vlogo kot vizualni aspekt. Marsikateri član v INMATE je bil takorekoč lep, od njega pa ni bilo veliko. Zdaj smo vsi odrasli. Pri metal bendu ni rabiš biti lep (smeh).

ROCKER.SI: Ne rabiš biti lep, če hočeš biti v INMATE?

MARKO DUPLIŠAK: Tako, ja (smeh).

Foto: Hana Slapar

ROCKER.SI: Kakšni so načrti za poletje?

MARKO DUPLIŠAK: Zdaj nas čaka koncert v Orto Baru, kjer bomo na oder stopili kot prvi.

ROCKER.SI: Kako pa to?

MARKO DUPLIŠAK: Andrej živi v Avstriji, in ker je koncert sredi tedna, smo izrazili željo, če bi lahko začeli. Vožnja je dolga, treba je zgodaj vstati. Vedno iščemo, da bi čim prej začeli, čeprav bi jaz raje izbral kasnejši termin. Ne glede na vse, pridemo na oder in odžgemo. Sledi festival MetalDays, potem pa Mostovna, Trst … kar nekaj koncertov. Avgusta se ženi prijatelj, tako da bomo igrali tudi na poroki!

ROCKER.SI: Sklepam, da na poroki ne boste igrali priredb.

MARKO DUPLIŠAK: Nikoli (smeh). Ženin želi izključno naš repetoar.

ROCKER.SI: Kaj bo pa nevesta rekla?

MARKO DUPLIŠAK: Tudi ona je metalka, tako da si je enako želela (smeh).

ROCKER.SI: Hvala za vajin čas, upam, da se čim hitreje ujamemo na kakšnem koncertu!

MARKO DUPLIŠAK: Hvala tebi, sem res vesel, kajti po dolgem času imamo intervju in je lepo obujati spomine ter govoriti o glasbi. Predvsem pa je bilo lepo spoznati tebe. Ustvarjamo zgodovino, zato mi je v veliko čast. Jaz  ti lahko že zdaj rečem hvala lepa za tvoj čas.

ROCKER.SI: Bomo počakali da bo spisano, pa boš potem povedal (smeh).

JURE VERTELJ in MARKO DUPLIŠAK: (oba smeh).

JURE VERTELJ: Verjamem, da bo super.

ROCKER.SI: Hvala vama in smo na vezi. Lep dan.

JURE VERTELJ: Enako, uživaj!