INMATE izdali koncert THE SALT LIVE IN VELENJE

INMATE predstavljajo novega basista in video LESS IS MORE
INMATE - foto: Hana Slapar

Covid situacija, ki traja že nekaj več kot leto dni, je veliko glasbenikom onemogočila marsikateri koncert. Mednje spadajo tudi velenjski metalci INMATE, ki so 1. marca letos izdali svoj že 5. studijski izdelek z naslovom THE SALT. Kljub izjemno težkim razmeram za koncertiranje, jim je čez polejte in jesen uspelo izpeljati nekaj festivalskih koncertov, vseeno pa se jim je izmuznil koncert ob izidu nove plošče, ki ga ponavadi izpeljejo v domačem Velenju. Vseeno niso vrgli puške v koruzo in posneli koncert le streljaj od njihovega vadbenega prostora, v Kulturnem domu Škale pri Velenju. Celotno audio, video ter oderno produkcijo koncerta THE SALT LIVE IN VELENJE so izvedli v lastni režiji.

Video produkcija in montaža: Marko Duplišak
Kamera: Tia Tajnšek, Sara Kolar and Enej Lamovšek
Glasba: Bezjak, Grudnik, Duplišak in Oblišar
Produkcija in miks: David Vodopivec
Oderska luč: David Vodopivec
Projekt je sofinancirala Mestna Občina Velenje

THE SALT nosi naslov 5. albuma velenjske skupine INMATE. Album je naprej na voljo na znanih spletnih platformah, kot so Spotify, Apple Music, iTunes, Google Play, YouTube, Amazon, Pandora, Deezer, Tidal, itd. Fizično kopijo je možno dobiti preko spletne strani Big Cartel in Bandcamp. Klikni na povezavo.

Album vsebuje 10 skladb, med katerimi je tudi naslovna skladba The Salt, s katero so velenjski metalci nastopili na lanskem izboru za evrovizijo EMA 2020.

“Definitivno gre za naš najboljši album do sedaj, saj je bilo vloženega ogromno truda in časa. Vsaka skladba na albumu je za nas posebna in hkrati najboljša, zato enostavno ne moremo izbrati favorita. Velika zasluga za izdajo novega albuma gre našemu producentu Urošu Boršiču, ki je kljub težkim razmeram zaradi omejitev koronavirusa svoje delo opravil vrhunsko in ažurno. Gre tudi za naš najhitrejši album do sedaj, najhitrejša skladba ima 230 bpm (udarcev na minuto).”