Indie pop zasedba Lola Marsh ponovno v Kinu Šiška

Lola Marsh v Škofji Loki (Foto: Matija Zupan)

Potem ko nas je že dvakrat navdušila v naših dvoranah in osvojila svetovne festivale ter lestvice, se očarljiva indie pop zasedba Lola Marsh končno vrača v Šiško!

5. marca 2020 nam bo predstavila svoj novi album, težko pričakovanega naslednika hvaljenega prvenca Remember Roses, le par mesecev po izidu.

“Popolno.” Tako so na Rocker.si opisali zadnji nastop priljubljene izraelske zasedbe Lola Marsh v naših krajih, julija v sklopu festivala In Memoriam prof. Peter Hafner v Škofji Loki. Bend smo v Šiški prvič spoznali že leta 2015, ko je razprodal našo Komuno, nato pa spet dve leti pozneje, ko je z očarljivim indie popom, cvetjem po odru in prikupnim ustvarjalnim jedrom pevke Yael Shoshane Cohen ter multi-instrumentalista Gila Landaua osvojil še srca polne Katedrale. Točno tako, kot je že s svojimi prvimi skladbami osvojil poslušalce po celem svetu.

Že s kratkometražnim prvencem lahkotnih, nalezljivih melodij You’re Mine se je dvojec namreč bliskovito povzpel po Spotifyju in sorodnih spletnih storitvah, sloves senzacije pa utrdil leto pozneje s kritiško hvaljenim polnopravnim albumom Remember Roses. Plošča, ki v mislih pričara brezskrbne poletne dni, pastelna obzorja in hrepenečo melanholijo, je Lolo Marsh uveljavila kot avtorja dovršenih pop skladb, njuno glasbo pa ponesla na obsežne turneje, največje festivale ter celo v Hollywood.

Leta 2020 se bosta Yael in Gil s spremljevalno ekipo pot spet ustavila v Šiški, tokrat z novim, drugim albumom, ki naj bi izšel januarja. Napovedujeta ga spet navdušujoče spevna singla, surfovsko obarvani “Echoes” in vzneseni “Only For a Moment”, ki dokazujeta, da bendov ustvarjalni zagon ne pojenja. V Lolo Marsh se bomo spet zatreskali marca.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.