Eva Hren predstavlja videospot za skladbo “Šesti čut”

FOTO: Eva Hren, PROMO

Zmagovalka letošnje Popevke Eva Hren predstavlja videospot za skladbo “Šesti čut”, s katero je septembra osvojila glavno nagrado 43. izvedbe tega prestižnega televizijskega festivala. Videospot je nastal v sodelovanju z enim največjih zunanjepolitičnih dogodkov v regiji Strateški forum Bled. Kadri in zgodba tematskega videa letošnjega Foruma na temo “Viri nestabilnosti” se namreč prepletajo s slikovito upodobitvijo “Šestega čuta”.

Glasbeni spot je sicer delo mladegaustvarjalca Lenarta Kobala, kadre iz tematskega videa pa je posodila produkcijska ekipa Videco. V spotu poleg Eve nastopa tudi Sofija Trušnovec, za Evino vizualno podobo pa sta poskrbeli stilistka in kostumografinja Vesna Mirtelj ter make up artistka Marija Orašanin.

Avtor glasbe, besedila in aranžmaja skladbe Šesti čut je Žiga Pirnat, v ZDA živeči slovenski glasbeni ustvarjalec, ki onkraj Atlantika sodeluje z velikimi imeni mednarodne glasbene produkcije, kot so Andrea Bocelli, Rihanna in Barbra Streisand.

Septembrska zmaga Eve Hren ni bila prva za priznano slovensko pevko in učiteljico, ki je na Slovenski popevki v preteklosti že slavila kot članica terceta Katrinas. Izkušnje z glasbenimi tekmovanji je nabirala tudi v priljubljeni oddaji Znan obraz ima svoj glas z vizualnimi in glasovnimi preobrazbami v številne priznane in uspešne svetovne izvajalce.