In Flames z novim videom ‘Call My Name’

Švedska melodična death metal zasedba In Flames je izdala nov video za skladbo ‘Call My Name‘. Skladba je tudi na njihovem studijskem albumu ‘I, The Mask‘, ki je izšel danes pod okriljem glasbene založbe Nuclear Blast.

Ustvarjanje albuma so se tokrat lotili drugače

Na novem ploščku je 12 svežih skladb, za produkcijo le teh pa je poskrbel Howard Benson, ki je bil v preteklosti nagrajen z grammyjem. Za naslovnico albuma je poskrbel umetnik Blake Armstrong.

Glede albuma pa je kitarist Björn Gelotte povedal: ‘Na tem albumu sva z Andersom delala super tesno v majhnem studiu, ki smo ga postavili v Los Angelesu. Skupaj sva delala na vsaki podobnosti, vključno z vokalnimi linijami in melodijami za kitarske riffe, aranžmaje in vse ostalo vmes. To je nekaj, česar še nismo storili. Na začetku je bilo bolj v smislu, da ima nekdo riff in smo nato skupaj sestavili skladbo na vajah.’

Dodal pa je še, da so s prejšnjim načinom ustvarjanja albumov pogrešali dobre ideje, ki bi izvirale iz besedilnega konteksta zato so se odločili za spremembo. Dodal je še, da so se z novim načinom ustvarjanja veliko naučili in hkrati tudi našli sistem, ki deluje.

In Flames pa se odpravljajo tudi na turnejo in so ob tem najeli bobnarja Tannerja Wayneja, ki jih bo letos in prihodnje leto spremljal na koncertih. Wayne je vskočil namesto bobnarja Joa Rickarda, ki je z In Flames posnel studijski album ‘Battles’ leta 2016. Tanner je s skupino In Flames svoj prvenec doživel julija 2018 v Brnu na Češkem.

Naslovnica albuma 'I, The Mask'.
Naslovnica albuma ‘I, The Mask’.

Seznam skladb na albumu ‘I, The Mask’:
01. Voices
02. I, The Mask
03. Call My Name
04. I Am Above
05. Follow Me
06. (This is Our) House
07. We Will Remember
08. In This Life
09. Burn
10. Deep Inside
11. All The Pain
12. Stay With Me