Ice On Fire iz psihiatrične bolnišnice pošiljajo singel in video

Skupina Ice On Fire (Foto: Matic Gabriel)
Skupina Ice On Fire (Foto: Matic Gabriel)

Ice On Fire predstavljajo skladbo Milijone Slik in napovedujejo izid albuma.

O videu in načrtih skupine Ice On Fire

Spraševanje o smislu in poplava nenadzorovanih misli, ki napredujejo v napad panike je bila inspiracija za pesem ‘Milijone slik‘. Z njo želijo fantje svetu poslati sporočilo, da ‘je ok, če kdaj nisi ok’.

Anksiozna stanja so danes izjemno pogosta in skoraj ni mlade osebe, ki se s tem ne bi srečala. So pa to povsem naravna stanja, ki se jih veliko lažje obvlada, če jih razumemo. Kot povedo Ice On Fire, si želijo, da bi se vsi tega veliko bolj zavedali in si upali o tej temi svobodno pogovarjati.

Ta pesem je bila tudi velika inspiracija prihajajočega albuma ‘Pleši‘, ki slavi življenje in soočanje z vsem, kar ti to ponudi: dobro ali slabo. Videospot je drugi del zgodbe, ki se je začela z videom ‘Pleši’. Tu sta v glavnih vlogah Johnny in Alex, ki sta na dan prihoda novinarke izpuščena iz bolnišnice, a jima realni svet kmalu sproži ‘trigger’ in prostovoljno pribežita nazaj, kjer izpustita še ostale bolnike – več pa v samem videospotu.

Ice On Fire so pesem, tako kot celoten album, posneli skupaj z Matejem Pečaverjem v Cosmosonic Studios, pri videospotu pa so sodelovali z obsežno ekipo ljudi: direktor fotografije in režiser Matic Gabriel, asistent režije David Podgornik, asistent kamere Amadej Hercog, makeup artistka in stilistka benda Lea Behek, snemalka zakulisja Leila Bizjak, glavna igralka Živa Ahac, igralec Patrik Grgič, poleg pa še 15 izjemnih statistov.

Zgodilo se je v obdobju pandemije, ko sem bil zaprt v mali študentski sobi, stran od družine, stran od prijateljev, v času, ko že več kot pol leta nisem imel vaj z bendom, skoraj eno leto od nastopa in sem se nekako trudil preko daljave končati dodiplomski študij, ki pa je takrat zame predstavljal samo nek prehod v pisarniško rutino službe. Ali sem se en dan prej počutil, kot da se kaj takega približuje? Ne. Zdelo se mi je, kot da je prišlo iz ničesar. Po navadnem pandemičnem dnevu sem se ulegel v posteljo, pridrvelo je tisoče misli, kar mi kot »artistu« ni bilo nekaj nenavadnega, a kar naenkrat jih je postalo milijon, dihanje je postalo ekstremno globoko, bitje vse bolj hitro in decibeli srca noro visoki. Postalo me je strah svojega lastnega utripa srca, kar naenkrat sem bil brez kontrole in soba je začela v moji glavi vrtet, na prsih pa občutek, kot da bi slon stopil name. Stvari so se umirile šele po tem, ko bil je nekaj časa moj edini fokus vdiiiiih, izdiiiiih, med tem ko sem hodil gor po sobi gor in dol z ugasnjeno lučjo. – AMADEJ

Johnny: ‘S spotom smo želeli pokazat najprej na prvo žogo neko »ljubezensko zgodbo« v komadu Pleši, z Milijone slik pa drugo plat medalje. Svet ni okej, mi v njem večkrat nismo okej in vse postane lažje, ko/če si to priznamo. Seveda pa nič ni izgovor, z vsako situacijo se je treba srečat in it naprej.’

Alex: ‘2. singel na poti do cele plate. Komaj čakamo na celo zgodbo.’

Zagotovo je to ena izmed pesmi na albumu z najbolj globoko in resno tematiko. – NEJC

K promociji ‘ok, da nisi ok’, so prostovoljno pristopili tudi drugi glasbeniki in akterji z glasbene scene, ki so imeli podobne izkušnje, in jih z veseljem delili z javnostjo na socialnih omrežjih. Svoje misli pa je prispevala tudi psihoterapevtka Mateja Kralj, ki je na to temo dodala še strokoven pogled. Bend se vsem skupaj zahvaljuje za pogum in pripravljenost govoriti tej občutljivi temi.

Medtem pa se fantje že vneto pripravljajo na koncert izida albuma ‘Pleši‘, katerega predstavitev bo 5. maja 2023, v Orto baru.