HUEY LEWIS & THE NEWS: ‘Weather’ (2020)

Dobri dve desetletji po izidu Plan B (2001) je zasedba Huey Lewis and the News v svet poslala novo ploščo. Album Weather, ki je bil izvorno posnet leta 2017, pred začetkom Lewisovih zdravstvenih težav s sluhom. Skladbe so nastale v kalifornijskem studiu Trout Farm Studios in so izšle pod okriljem založbe BMG Rights Management.

Pregled skladb

Bandov dolgo pričakovani studijski album odpira sproščena “While We’re Young”, ki nam dokaže, da zasedba še zmeraj obvlada svoje mojstrstvo. Prijeten poklon preteklosti in opozorilo, da naše življenje ni neskončno. Da je potrebno užiti vsak trenutek, ki nam je namenjen. Začetna igrivost ostaja nespremenjena tudi s prihodom “Her Love Is Killin’ Me”, ki še nekoliko poveča hitrost našega glasbenega potovanja. Nastop “I Am There for You” nekoliko zmanjša obrate ploščka, ne pa tudi njegove kakovosti, saj gre za šolski primer skladbe, kjer Huey zasije v polnem sijaju.

“Hurry Back Baby” sicer navrže nekaj virtuoznih kitarskih prijemov, a ostane v senci svojih predhodnic. Rahel zdrs postane stvar preteklosti že s prihodom “Remind Me Why I Love You Again”. Neverjetno, kako dobro se je postaral Hueyjev glasKot da bi skladba izšla sredi osemdesetih. Ploščo nadaljuje “Pretty Girls Everywhere”, ki z izjemo zavidljivo spevnih spremljevalnih vokalov in orglic ne servira ničesar posebnega. Skladba, ki je predobra, da bi jo označili za balast in preslaba, da bi jo lahko primerjali s slišanim. Album zaključuje “One of the Boys”. Izlet v svet country glasbe, ki poskrbi za spodobno prečkanje ciljne črte.

Huey Lewis and the News so z izidom novega albuma dokazali, da še zmeraj premorejo ustvarjalno energijo in mladostniški zanos; skoraj tako kot v svojih zlatih časih. Sedmerica novih skladb namreč zavidljivo dobro priča, da sama zasedba še ni rekla zadnje besede. Da je usoda tista, ki ji je prekrižala načrte. Poleg vsega je potrebno pohvaliti tudi bandovo verodostojnost. Prgišče močnih skladb je navadno boljše množica nebuloz.

OCENA: 3,5/5