Hollywood Vampires bodo izdali koncertni album ‘Live In Rio’

Skupina Hollywood Vampires
Skupina Hollywood Vampires

Zasedba Hollywood Vampires, ki jo sestavljajo Joe Perry, Johnny Depp in šok rocker Alice Cooper, bo 2. junija izdala koncertni album ‘Live In Rio‘.

Leto 2015 je bilo za Vampirje prelomno

Plošček so napovedali z izdajo videa za skladbo ‘I Got A Line On You‘, ki je bila prav tako posneta na slovitem koncertu v Riu. Septembra 2015 so Hollywood Vampires odigrali njihov največji in najbolj legendarni nastop pred več kot 100.000 oboževalci na festivalu Rock In Rio v Riu De Janeiru v Braziliji. Spremljajoči glasbeni video prikazuje samo veličino tega koncerta in odzive, ki jih ta pesem še vedno vzbuja pri ljudeh – tudi 55 let po tem, ko je bila napisana.

Leto 2015 je bil za zasedbo Hollywood Vampires kar nekoliko prelomno. Izdali so namreč svoj prvenec ter odigrali tudi enega svojih največjih koncertov, ki bo zdaj izšel kot njihov prvi album v živo. Po tem uspehu in medijskem zanimanju za ultimativno rock skupino so sledili razprodani koncerti, turneje po celem svetu in leta 2019 končno drugi album ‘Rise‘. Po tem pa se je skupina samo še vzpenjala, kasneje pa jim je nekoliko zagodla pandemija koronavirusa in jim nekoliko prekrižala načrte.

Zaradi pandemije, je bil del turneje prestavljeni, ki pa bo končno nadoknaden to poletje. Ustrezno je, da bo prvi album v živo izšel nekaj dni prej, 2. junija.

Tri legende so se prvič zbrale, da bi snemale leta 2015, povezala pa jih je skupna ljubezen do njihovih najljubših pesmi in želja, da bi proslavili svoje ‘mrtve, pijane prijatelje’, s preigravanjem pesmi padlih junakov. Po vsem svetu so sledile divje predstave.

Drugi album skupine Hollywood VampiresRise‘, ki sta ga producirala Tommy Henriksen in Hollywood Vampires, je bil ocenjen kot eden najčistejših, najbolj nepopustljivih in prijetnih rokenrol albumov leta 2019, ki so ga ustvarili mojstri glasbene obrti.

Za razliko od prvenca iz leta 2015 je zadnji album sestavljal predvsem avtorski material, ki ga je skupina napisala sama. Obstajajo pa, v duhu prvotnega poslanstva Vampirjev, tri priredbe pesmi, ki so jih prvotno napisali in posneli legendarni rockerji, ki so umrli veliko premladi.

Zdaj pa je očitno napočil čas za prvi koncertni album in novo poglavje.