Hladno pivo & Avven na Ljubljanskem gradu

Zmajev festival (VIR: Organizator dogodka, Ljubljanski grad)

Že ta vikend se boste lahko na Ljubljanskem gradu potopili v svet, v katerem domišljija postane resničnost in resničnost postane fantastično kraljestvo zmaja!

Za nepozabno dogajanje bodo poskrbeli izvrstni glasbeniki in glasbene zasedbe: Hladno pivo, Elvis Jackson, Prismojeni profesorji bluesa, Avven, Los Ventilos, zmagovalci Špil lige 2019 – Kiwi Flash, Fake Orchestra, HeaveniX in Sherzer brigade. Na sporedu bodo še plesni in akrobatski nastopi, doživljajske delavnice in artistične uprizoritve, primerne za vse, ki se še niso sprijaznili s tem, da so zmaji le plod človeške domišljije.

S pestro kulinarično ponudbo (slastni burgerji, pivo craft pivovarne Loo Blah Nah, dobrote azijske kuhinje, palačinke, žlikrofi, grmada, različne brezalkoholne in alkoholne pijače,…) v Grajskem parku bomo med 11. in 20. uro poskrbeli, da se nihče ne bo mogel pritožiti, da mu kruli v želodcu kakor sestradanemu zmaju.

Na Grajskem griču bo zažigalo, kot že dolgo ni!

Vstopnina: Vstop na prireditve v sklopu Zmajevega festivala je prost, z izjemo koncertov Avven & Hladno pivo ter Elvis Jackson & Prismojeni profesorji bluesa.

Za ogled vseh preostalih grajskih vsebin, rednih vodenih ogledov ter dogodkov, ki niso v sklopu Zmajevega festivala, se vstopnina zaračunava po rednem ceniku. Festival bomo priredili v vsakem vremenu. V primeru dežja bomo nekatere dogodke preselili v dvorane Ljubljanskega gradu.

Pokrovitelj dogodka je zavarovalnica Triglav

Festival bodo odprli Hladno pivo in Avven
Hladno pivo, ob 22.00

Hladno pivo (VIR: Organizator dogodka, Ljubljanski grad)

Ko so člani zasedbe Hladno pivo leta 1988 odigrali svoj prvi koncert v Kumrovcu, si nihče ni mogel predstavljati, da bo temu sledilo impresivnih 30 let delovanja … V prvih treh desetletjih je ekipa iz Gajnic uspela ponesti punk rock na vrh top lestvic, izklesati glasbeno zgodovino regije in pripeljati svoj unikatni underground zvok iz klubov v dvorane in na praktično vsa največja koncertna prizorišča nekdanje države ter prek njenih meja. Hladno pivo, ena najuspešnejši hrvaških punk rock zasedb, je lani glasno proslavila 30 let ustvarjanja, ob koncu poletja 2019 pa se bodo znova zavihteli tudi na ljubljanski oder, tokrat prvič v sklopu Zmajevega festivala na Ljubljanskem gradu.

Zasedba:
Mile Kekin (vokal)
Zoran Subišić – Zoki (gitara)
Krešimir Šokec – Šoki (bas)
Mladen Subišić – Suba (bubanj)
Milko Kiš – Deda (klavijature)

Predskupina: AVVEN, ob 20.30

Skupina Avven po dveh klasičnih folk in metalsko obarvanih albumih prebija meje svoje lastne ustvarjalnosti ter z najnovejšo EP izdajo z naslovom EOS predstavlja novo, sodobno fuzijo alternativne glasbe. Na EOS-u je čutiti vpliv različnih žanrov, od alternativnega rocka do progresivnega metala, začinjenega s folk motivi. Zaščitni znak skupine ostajajo hrumeče kitare, melodije dud in piščali ter sodobni orkestrali in sintetizatorji … poleg produkcijsko dodelane podobe nastopov v živo in visokega odmerka odrske energije.
Po uspešni evropski turneji se člani zasedbe Avven predstavljajo z novim materialom in vas vabijo, da se jim pridružite na prvi bojni črti.

Zasedba:
Primož Lajovic – prvi vokal, kitara
Gašper Šinkovec – kitara, spremljevalni vokal
Peter Dimnik – klaviature, programiranje
Klemen Krajnc – bobni
Uroš Rozina – basovska kitara, spremljevalni vokal
Anej Ivanuša – piščali, dude, programiranje