Hiša iz otroštva skupine Lynyrd Skynyrd je na Airbnb

Hiša iz otroštva skupine Lynyrd Skynyrd je na Airbnb
Hiša Van Zant - foto: Airbnb

Dom, v katerem je odraščal ustanovnitelj in prvotni vokalist skupine Lynyrd Skynyrd, Ronnie Van Zant, je zdaj na voljo na spletni aplikaciji Airbnb za najem nepremičnin.

Nepremičnina, znana kot “Hiša Van Zant“, je navedena kot uradna dediščina in se nahaja v kraju Jacksonville na Floridi. Na spominski plošči pred domom je zapisano, da je Ronnie skupaj s svojimi brati – sedanjim pevcem Lynyrd Skynyrd, Johnnyjem in nekdanjim članom skupine .38 Special, Donniejem – ter s svojimi sestrami in starši med leti 1950 in 1980 »v tej hiši odraščal.«

Na oglasu je navedeno, da je hiša »živi poklon družini Van Zant« in vključuje tudi nekaj detajlov o skupini Lynyrd Skynyrd in njihovi zapuščini.

“Znotraj te glavne hiše boste našli nekaj kul spominkov, starinsko mizo za biljard Brunswick iz leta 1938 in retro občutek in kanček nostalgije, ki nas spominja na kako je bilo v 70-ih,” piše na seznamu in dodaja, da dobijo oboževalci Lynyrd Skynyrd ob obisku doma “kurjo polt”. Kljub temu opozarjajo, da nepremičnina ni za vsakogar.

»Upoštevajte, da smo ta dom obnovili in ga še naprej obnavljamo, da je videti kot v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja (z nekaj manjšimi dodatki v tehnologiji, kot je wifi),« pojasnjuje oglas. “Če pričakujete popolnoma sodoben dom, potem to verjetno ni primerno za vas.”

Hiša ima tri spalnice in sprejme do šest gostov, bivanje pa se začne pri 274 $ na noč.

“Ta hiša je bila naše življenje, ta soseska je bila naša soseska,” se je leta 2018 spominjal Johnny Van Zant, ko je hiša tudi uradno dobila oznako dediščine. “V tisti hiši smo se vsi naučili igrati bobne, vsi smo se naučili gugati na gugalnici, kjer smo se zraven naučili tudi peti. Nismo imeli 700 TV kanalov kot danes. Nismo imeli nič drugega kot štiri TV kanale. Nismo bili super bogati.”

Ronnie Van Zant in nekaj članov ekipe so leta 1977 umrli v tragični letalski nesreči.