HILLTOP HOODS: ‘The Great Expanse’ (2019)

Foto: Facebook, promo
Foto: Facebook, promo

Tri leta po izidu Drinking from the Sun, Walking Under Stars Restrung (2016) se je avstralski hip hop trio Hilltop Hoods vrnil z novim albumom. S svojo osmo studijsko ploščo The Great Expanse, ki je bila izdana pri Universal Music Australia. Za njeno zvočno podobo sta poskrbela producenta in člana zasedbe Suffa (Matthew Lambert) in DJ Debris (Barry Francis).

Pregled skladb

Plošča The Great Expanse poslušalcu ponuja zanimivo množico 13 skladb, kjer se zasedba poda v različne smeri. Tako lirično kot glasbeno, kjer velja še posebej pohvaliti albumovo produkcijo. Če “Into the Abyss” obravnava posameznikov boj z notranjimi demoni in spremljajoče odzive družbe, saj vsak, ki sledi svoji poti še ni izgubljen, se “Leave Me Lonely” osredotoča na vse hitrejši potrošniški svet okoli nas. Vse, kar si želijo nekateri, je malo miru. Nekaj podobnega velja tudi za bondovsko “Be Yourself,” kjer spremljajoča vokala Ecce Vandal in Nyasse opravita zavidljivo dobro delo. “Sell It All, Run Away,” “Exit Sign” in “Clark Griswold” nadaljujejo z ohranjanjem standarda svojih predhodnic.  Napisano ne velja za brezidejno stvaritev “OOFT (Ponda Baba),” ki poskrbi, da na svoji poti naletimo na prvo oviro. Povsem nepotrebna skladba, ki ji sledi boljše nadaljevanje, in sicer “Counterweight.” Pri “Fire & Grace” lahko znova opazimo padec kvalitete. Boljše kot “OOFT (Ponda Baba),” a še zmeraj slabše kot ostale predhodnice. A nič ne de, tukaj je že “What Becomes of Us,” ki poskrbi za vnovičen vzpon, ki se nadaljuje tudi s prihodom sproščene “Here Without You” in rahlo nedodelane “H Is For…”

The Great Expanse predstavlja prijeten studijski izdelek, ki med svoje melodije uspešno prepleta elemente rocka, metala, simfonične glasbe in še česa. Čeprav bi bil album lahko nekoliko krajši, njegovi izbranci še zmeraj krepko presegajo standard prisotnega balasta, zaradi česa ta ne povzroči tolikšne škode.

Ocena: 4/5