Helloween so Bratislavo na nogah držali skoraj tri ure

Skupina Helloween v Bratislavi. (FOTO: YouTube)
Skupina Helloween v Bratislavi. (FOTO: YouTube)

Nemški power metalci Helloween, so se podali na turnejo pod imenom Pumpkins United. Zasedbi sta se tokrat pridružila, še eden od ustanovnih članov benda, Kai Hansen, prvotni pevec in kitarist in pa Michael Kiske, ki ga je Hansena kmalu po začetku zamenjal na mikrofonu.

 

Turneja ‘Pumpkins United’ navdušuje

Tako je ime turneje seveda zelo na mestu. S prihodom slednjih dveh, lahko ugotovimo, da se z njima band poveča na dva odlična vokalista in pa kar tri kitariste, potem veš, da koncert zagotovo ne bo razočaral.

S turnejo Pumpkins United navdušujejo. (FOTO: YouTube)
S turnejo Pumpkins United navdušujejo. (FOTO: YouTube)

Predstavimo še ostale člane benda, ki so trenutno prisotni in sicer, na vokalu je Andi Deris. Na kitarah, stvar dobro držita v rokah Micheal Weikath in pa Sascha Gerstner.

Na basu se poigrava Markus Grosskopf, za bobni, pa sedi Daniel Loble. Tako sedaj izleda celotna zasedba benda, ki je po smrti Inga Scwichtenberga zamenjala tri bobnarje, in pa enega kitarista.

Aegon Arena v Bratislavi je bila prizorišče koncerta, ki smo ga obiskali. Ura komaj dobro odbije sedem, ko se že zasliši ‘Let me entertain you’ od Robbie Williamsa, ki si jo fantje zavrtijo za nekakšen uvod.

Zavesa nato končno pade dol in zaslišijo se prvi kitarski riffi in pa fenomenalni set bobnov, ki zatresejo celotna tla. Za začetek so ponudili komad ‘Halloween’ in pa njihovega ‘Dr.Steina’, ki seveda spravita vso publiko na noge in vzdušje se je takoj postavilo ne visoko raven.

Sledi zelo kratek premor, saj se nam na velikem ekranu, pridružita simpatični animirani buči, Seth in Doc. Med komadi kasneje, se pojavita še nekajkrat ter nam tako nekako dasta vedeti, katere bodo naslednje pesmi.

Igrali so skoraj tri ure.(FOTO: YouTube)
Igrali so skoraj tri ure.(FOTO: YouTube)

Odlično naštudiran koncert, saj oba pevca nato skoraj izmenjaje odpojeta komade, tako, da ne trpita preveč njuni grli. Tri kitare pa se fenomenalno slišijo in odmevajo v riffih in solažah. Lepo se prepletajo in pustijo prostor eden drugemu, da ima prav vsak, svojih nekaj minut, ki jih poslušalci z veseljem sprejmejo.

Še lepše pa pride na vrsto, ko bobnar postavi svoje znanje na pregled in zaslišimo lahko celoten velikanski set. Nato se bend lepo pokloni tudi preminulemu Ingu, katerega zasledimo na velikem ekranu, kako je vihtel svoji palčki.

Posnetku se pridruži še Daniel in smo priča odličnemu bobnarskemu dvoboju. Koncert se tako počasi približuje koncu in Hansen postreže še s svojim znanjem na kitari in tudi petju.

Bend se na oder vrne kar dvakrat, prvič slišimo še ‘Eagle fly free’ in pa ‘Keeper of the seven keys’. Seveda pa publika želi še več in dobi udarni ‘Future world’, za zaključek pa poletijo velike buče ob komadu ‘I want out’.

Ura je malo pred deseto in se presenečeno zavemo šele po koncu, da so igrali kar dve urci in tričetrt, kar je za današnje koncerte že skoraj presežek.