Hellcats osvojile angleške prestolnice rocka

Hellcats so v Angliji navdušile. (FOTO: Neil Hughes)
Hellcats so v Angliji navdušile. (FOTO: Neil Hughes)

V okviru njihove angleške turneje je prva slovenska vse-ženska metal zasedba Hellcats nastopila v angleških mestih, ki so sinonim za rock glasbo.

Kje vse so navdušile?

V Manchestru so nastopile v okviru boja proti raku na dojkah in po mnenju številnih, tudi predstavnikov medijev, so bile najbolj udarna zasedba tega večera daleč naokoli. Kar je v mestu s vsaj 20 koncertnimi prizorišči lep poklon. Projekt poteka v organizaciji International Women of Rock, ki združuje in podpira ženske avtorske ustvarjalke, v tem letu pa so si za promotorke izbrali tudi Hellcats.

Nadaljevale so v veličastnem Majestic Theatru v Darlingtonu, ki so ga spravile na noge in tudi tam požele največ navdušenja med vsemi sodelujoči.

Vse skupaj je doseglo vrelišče v trdnjavi angleškega rocka, O2 Academy Islington, v kateri so nastopili med drugimi že Kiss, Def Lepard, Maneskin, Doro, The Damned, Dimu Borgir in ostala zveneča imena te glasbene zvrsti. Tam je punce prišla obiskat celo najbolj zveneča angleška rock revija, ki bo pripravila velik intervju z njimi in to bo sploh prvič, da bi kaka slovenska skupina dobila mesto v tej reviji.

Sicer pa je celo turnejo po odzivih obiskovalcev na družabnih omrežjih zaznamovala velika naklonjenost angleške publike, nekateri naj bi čakali že 10 let na njihov nastop, nekateri so jih primerjali z Joan Jett in Lito Ford, spet drugi pa so bili prepričani, da gre za eno najbolj konkretnih hard rock skupin trenutno v EU.

Odlična popotnica za naprej torej. Po turnejah v Nemčiji, Italiji in Rusiji se tako osvojile še Anglijo, ni pa skrivnost, da bodo šle morda prav kmalu ponovno, saj so na mizi vabila z Argentine, ZDA, Japonske. V Sloveniji jih boste v kratkem lahko poslušali na festivalu MetalWitch v Ljubljani ter v Kočevju, nato pa še čez mejo v avtstrijskem Wildonu, kjer so si tudi nabrale veliko zveste publike.