Harpier hara naprej z novim singlom Grem nazaj

Hârpier hara naprej z Grem nazaj.

Hârpier so uspešno ujeli novi indie rock val s svojim prvencem ‘Ne pusti’ in ga jahajo že z drugim singlom ‘Grem nazaj’. Prepričljiva besedila, spevni pripovedni slog songwritinga in močan vokal frontmena skupine so njihovi glavni atributi.

Drugi single skupine Hârpier ‘Grem nazaj’ je izšel v sredo, 17. aprila, 2024, na voljo pa je na vseh glasbenih streaming platformah.

Kdo so Harpier

Matija T (vokal & kitara), Peter P (kitara), Darjan B (bas) in Nik J (bobni)

O singlu Grem nazaj

‘Pesem je pogled v prihodnost, ki se nam obeta, in govori o tem, kako bomo pogrešali “normalne” življenjske razmere, ki jih zaenkrat še uživamo.’

‘Človeštvo je kot naiven šolar, ki se je za najtežji izpit, za katerega ni popravca, začel pripravljati zadnjih pet minut. In še v tem zelo kratkem času so njegove prioritete drugje.’

O videospotu

Spot za Grem nazaj si zasluži naziv pravega indie spota, saj so ga fantje posneli sami. Osnovna ideja je bila klasično preigravanje, ki ji je sledila improvizacija. Videospot je bil posnet v gledališču Glej v centru Ljubljane z minimalno opreme in maksimalnim entuziazmom. ‘Najljubša delovna sobota doslej!’

‘Snemanja smo se zelo veselili in v bistvu smo prišli v gledališče Glej tudi z namenom, da se zabavamo, podružimo in rezultat tega lahko vidite v glasbenem videospotu za ‘Grem nazaj’. 

Posebne zahvale in pohvale gredo Niku, sicer bobnarju benda, ki je prevzel režiranje in montiranje spota, Amadeju Cekuti za snemanje, Žanu Rantaši za lučke in Matevžu Brenčiču za asistiranje in fotografije.

Kaj sledi

Hârpier vabi v petek, 21. junija, na koncert v ljubljanski Orto bar ob lansiranju EP albuma. Vstopnice bodo v prodaji takoj po prvomajskih praznikih.

Se slišimo na radiu in glasbenih streaming platformah ter vidimo 21. 6. na koncertu v Ortu.