Happy Ol’ McWeasel z novim videom ‘Sunny Side of the Street’

Happy Ol’ McWeasel (FOTO: Happy Ol’ McWeasel)
Happy Ol’ McWeasel (FOTO: Happy Ol’ McWeasel)

Slovenska zasedba Happy Ol’ McWeasel predstavlja nov, že osmi videospot, za skladbo ‘Sunny Side of the Street, sicer priredbo v poklon legendarnim The Pogues.

 

O videu ‘Sunny Side of the Street’

Videospot za pesem ‘Sunny Side of the Street‘ je za razliko od predhodnih ‘Left Behind’, ‘Hairry Grizzly’, ‘Blow’, ‘Irish Rover’ in drugih, nastal v značilnem slogu Weaslov – spontano, sproščeno, brez scenarija ali v naprej določenih oziroma režiranih prizorov.

Weasli so se lepega jesenskega dne, v spremstvu kamere pod taktirko Marka Duplišaka, odpravili na sprehod po mariborskih ulicah v neposredni bližini njihovega vadbenega prostora. Nastop na ulici se je, kakor je značilno za Weasle, sprevrgel v spontano popevanje ob katerem so uživali tudi naključni mimoidoči.

 

O skupini Happy Ol’ McWeasel

Med snemanjem so se zelo zabavali. (FOTO: Happy Ol’ McWeasel)
Med snemanjem so se zelo zabavali. (FOTO: Happy Ol’ McWeasel)

Happy Ol’ McWeasel je 7-članska folk punk rock skupina, nastala leta 2007, poznana po edinstvenih in energičnih koncertih v živo, na katerih ne manjka odrskih skokov, akrobacij, niti deljenja piva med publiko…

Z gotovostjo lahko rečemo, da skupina trenutno velja za eno najbolj vročih rock skupin v Sloveniji, o čemer pričajo številni koncerti doma in v tujini. Happy Ol’ McWeasel so v dekadi obstoja na japonskem trgu pod okriljem glasbene trgovinske hiše The Tower Records in založbe Uncle Owen Records Utd izdali dva albuma – leta 2013 ‘No Offence’, leta 2016 pa ‘Heard Ya Say!’.

Uspehov ne nizajo le na odrih temveč tudi v svetu filma. Leta 2014 je hollywoodski studio Century Fox za CBS-ovo TV serijo ‘The Crazy Ones’, v kateri glavni vlogi odigrata Robin Williams in Sarah Michelle Gellar, kot soundtrack uporabil skupinino priredbo tradicionalne irske pesmi ‘Danny Boy’.