Happy Ol’ McWeasel z novim videom ‘Break Them Bones’

Snemanje videospota za pesem 'Break Them Bones'. (FOTO: arhiv skupine)
Snemanje videospota za pesem 'Break Them Bones'. (FOTO: arhiv skupine)

Sedemčlanska energična skupina Happy Ol’ McWeasel, ki že več kot 12 let naskakuje tako domače kot tuje odre, se je predstavila z novim radijskim singlom ‘Break Them Bones‘, za katerega sedaj predstavljajo tudi videospot, s katerim počasi napovedujejo tudi novo ploščo. Kot sami pravijo, so jih bojne rane iz preteklosti ojačale in jim dodale še dodatno ostrino, tako v glasbi, kot tudi v tekstih. ‘Glasnejši, zrelejši in še bolj ostri! Tukaj smo in nikamor ne gremo! Ni predaje!’, pravijo zase in v novi pesmi je to moč jasno slišati. Video si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

O skladbi ‘Break Them Bones’

svoji avtohtoni folk punk rock maniri so ustvarili pesem, ki skozi liriko govori o neustrašnosti, vztrajnosti in bojevitosti v svoj prav, vrlinah, ki so več kot potrebne v današnjem svetu konformizma in metanja peska v oči na vsakem koraku človeku, ki se trudi ohranjati svojo neizpodbitnost in suverenost. Pesem uporniškega duha ‘z razlogom’ v sebi nosi pozitivno sporočilo, ostati na svoji poti, verjeti v svoj prav in se ne bati preprek.

Fantje so se med snemanjem zabavali. (FOTO: arhiv skupine)
Fantje so se med snemanjem zabavali. (FOTO: arhiv skupine)

Seveda pa je energična glasba skupine tista, ki ta sporočila prepričljivo prenaša do slehernega poslušalca. Pesem ‘Break Them Bones‘ so posneli v studiu RSL in Epix Productions studiu z Matejem Gobcem, Matejem Pečaverjem in Martinom Bezjakom, nastala pa je v okviru ustvarjanja materiala za novi album.

Tem sporočilom pa sledi tudi zgodba dovršenega videospota pesmi ‘Break Them Bones’, v katerem je osrednjo vlogo odigral Jure Drevenšek, ostale vloge pa so pripadle članom skupine. Za režijo, animacijo in montažo je poskrbel Tomaž Praunseis, za korekcijo barve Rok Frešer, za DOP pa Dominik Istenič, nastal pa je v okviru Jagantah Produkcije.

 

Happy Ol’ McWeasel navdušujejo v živo

Happy Ol’ McWeasel od nekdaj zaznamujejo udaren vokal, močna ritem sekcija ter prefinjenost in navihanost violine, banja in harmonike, kar je zagotovo kombinacija, ki premakne slehernega glasbenega skeptika. Zasedba je znana po edinstvenih in energičnih koncertih, na katerih ne manjka odrskih skokov in akrobacij, kot tudi množičnega nazdravljanja s publiko. Z gotovostjo lahko rečemo, da skupina trenutno velja za eno najbolj vročih rock skupin v Sloveniji, o čemer pričajo številni koncerti doma in v tujini. Happy Ol’ McWeasel so v dekadi obstoja na japonskem trgu pod okriljem glasbene trgovinske hiše The Tower Records in založbe Uncle Owen Records Utdizdali dva albuma: ‘No Offence‘ in ‘Heard Ya Say!‘. Naj omenimo tudi to, da so letos marca v navezi s pivovarno Bevog ‘izdali’ tudi lastno znamko piva z imenom ‘Weezl‘, pločevinko pa je oblikoval japonski ilustrator Bogard Nukui.

Uspehov pa ne nizajo le na odrih temveč tudi v svetu filma. Hollywoodski studio Century Fox je za CBS-ovo TV serijo ‘The Crazy Ones‘, v kateri glavni vlogi odigrata Robin Williams in Sarah Michelle Gellar, kot soundtrack uporabil skupinino priredbo tradicionalne irske pesmi ‘Danny Boy‘.

Pred njimi pa so tudi številni koncerti doma in v tujini:
– 31.5., Dnevi mladih in Kulture, Velenje
– 29. 6., Festival Lent, Maribor, Slovenija
– 6. 7., ŠVIC Fest, Trebnje, Slovenija
– 27. 7., Seewaerts Festival, Chieming, Nemčija
– 17. 8., Lakeness, Volčja Draga, Slovenija
– 24. 8., Bevog Fest, Bad Radkersburg, Avstrija
– 15. 9., Paillote Fest, Morges, Švica.