HAPPY OL’ McWEASEL z novim singlom ‘BREAK THEM BONES’

Happy Ol' Mc Weasel; foto: arhiv skupine. 

Sedemčlanska energična skupina Happy Ol’ McWeasel, ki že več kot 12 let naskakuje tako domače kot tuje odre, predstavlja novi single z naslovom »Break Them Bones«, kmalu pa bodo izdali tudi videospot zanj. S tem počasi napovedujejo tudi novo ploščo. Kot sami pravijo, so jih bojne rane iz preteklosti še ojačale in jim dodale več značaja, k temu pa sodi tudi ostrina, tako v glasbi, kot tudi v tekstih.Glasnejši, zrelejši in še bolj ostri! Tukaj smo in nikamor ne gremo! Ni predaje!”, pravijo zase in v novi pesmi je to moč jasno slišati.

svoji avtohtoni folk punk rock maniri so ustvarili pesem, ki skozi liriko govori o neustrašnosti, vztrajnosti in bojevitosti v svoj prav, vrlinah, ki so več kot potrebne v današnjem svetu konformizma in metanja peska v oči na vsakem koraku človeku, ki se trudi ohranjati svojo neizpodbitnost in suverenost. Pesem uporniškega duha »z razlogom« v sebi nosi pozitivno sporočilo, ostati na svoji poti, verjeti v svoj prav in se ne bati preprek, tako zunanjih kot tudi notranjih, ki se pojavijo na poti odraščanja, lahko rečemo kar skozi celotno življenje. Seveda pa je energična glasba skupine tista, ki ta sporočila prepričljivo prenaša do slehernega poslušalca. Pesem »Break Them Bones« so posneli v studiu RSL in Epix Productions studiu z Matejem Gobcem, Matejem Pečaverjem in Martinom Bezjakom – kot producenta sta nastopila Martin Bezjak in Happy Ol’ McWeasel -, nastala pa je v okviru ustvarjanja materiala za novi album.

Slika, ki vsebuje besede oseba, kolo, stavba, moški Opis je samodejno ustvarjen  Slika, ki vsebuje besede zunanje, stavba, oseba, prst Opis je samodejno ustvarjen

Happy Ol’ McWeasel v novomeškem studiju RSL med snemanjem singla »Break Them Bones« in materiala za novo ploščo; vse foto: Bojan Atansković.

Happy Ol’ McWeasel od nekdaj zaznamujejo udaren vokal, močna ritem sekcija ter prefinjenost in navihanost violine, banja in harmonike, kar je zagotovo kombinacija, ki premakne slehernega glasbenega skeptika. Zasedba je znana po edinstvenih in energičnih koncertih, na katerih ne manjka odrskih skokov in akrobacij, kot tudi množičnega nazdravljanja s publiko. Z gotovostjo lahko rečemo, da skupina trenutno velja za eno najbolj vročih rock skupin v Sloveniji, o čemer pričajo številni koncerti doma in v tujini. Happy Ol’ McWeasel so v dekadi obstoja na japonskem trgu pod okriljem glasbene trgovinske hiše The Tower Records in založbe Uncle Owen Records Utd izdali dva albuma: »No Offence« in »Heard Ya Say!«. Naj omenimo tudi to, da so letos marca v navezi s pivovarno Bevog »izdali« tudi lastno znamko piva z imenom »Weezl«, pločevinko pa je oblikoval japonski ilustrator Bogard Nukui.

Uspehov pa ne nizajo le na odrih temveč tudi v svetu filma. Hollywoodski studio Century Fox je za CBS-ovo TV serijo »The Crazy Ones«, v kateri glavni vlogi odigrata Robin Williams in Sarah Michelle Gellar, kot soundtrack uporabil skupinino priredbo tradicionalne irske pesmi »Danny Boy«. 

Slika, ki vsebuje besede nebo, zunanje, oseba, cesta Opis je samodejno ustvarjen

O njihovi izvrstnosti pričajo tudi številne pozitivne in navdušene ocene v tujih medijih. V Outspoken Magazine so o njih, med drugim, zapisali: »Moj prvi vtis: wow, izjemen album!«, v The Playlist pa so dejali tudi: »Ko sem poslušal Happy Ol McWeasel, so mi na misel prišli očitni vplivi: Flogging Molly in Dropkick Murphys … Zvenijo tako, da se lahko direktno postavijo ob bok omenjenima skupinama …«, v Celtic Folk Punk Blog-zinu pa so povedali: »Vesel sem, ko vidim, da iz stare Evrope prihajajo vrhunske nove skupine. Fantje, dobrodošli!«.