Hamo & Tribute 2 Love se vrtijo ‘Naprej’

Skupina Hamo & Tribute 2 Love (FOTO: Marko Alpner)
Skupina Hamo & Tribute 2 Love (FOTO: Marko Alpner)

V času osamitve se tudi Hamo & Tribute 2 love zatekajo k izolacijskim tehnikam snemanja, saj je kolektiv ljubezni tako kot vsi ostali primoran k prestajanju začasne tišine.

Vsak na svojem koncu

Vsak v svoji izolacijski celici so predse postavili kamere in mikrofone in ‘dopisno’ odigrali komad ‘Naprej‘, z njihovega najnovejšega albuma ‘4K‘.

Dobili smo še eno Iz4kano posodobitev aktualnega albuma in skladbo, ki lepo zaokroži optimizem neustavljivega planeta, ki se navkljub vsem našim neumnostim, venomer in vztrajno vrti naprej. Resnobnost vsebine je omiljena z Morriconejevsko žvižgaško temo in poskrbeli, da se ti ‘Naprej’ zalepi v končiče podzavesti.

Da bi se žvižganje res nazorno slišalo, so jim v videu na pomoč priskočili znani žvižgači, ki jih lahko vidite v izolacijskem videoprojektu ‘Naprej’. Jih poznate, morda koga pogrešate? Zavrtite si video na YouTube kanalu Hamo & Tribute 2 Love in v komentar zapišite najljubšega živžgača.

‘V teh okoliščinah, v teh stoičnih časih, lahko tudi en sam lahkoten žvižg pripomore k temu, da se stvari zopet premaknejo v neko gibanje. Žvižganje je kot lubezen, nastopa v vseh agregatnih stanjih. (smeh) Lahko je samo melodija, ki ti krajša čas med pleskanjem, lahko je pa resnica, ki jo skrivajo oblastniki pred ponižnim narodom. Oboje je nujno potrebno, da gremo lahko naprej.« Premalo se žvižga, te dni!’ (smeh) – avtor teksta in muzike, Hamo.

Če tako močno pogrešate njihove nastope v živo, kot jih Hamo & Tribute 2 Love, naj vam bo v uteho, da bo vsega tega enkrat konec. Medtem, ko skupaj čakamo, da se ponovno srečamo v poltemi klubskih odrov, se porajajo sveže ideje, z njimi pa tudi nova muzika in veliki načrti.

Do takrat pa pazite nase, na svojo svobodo, in žvižgajte na ves glas, da skupaj pomagamo ranjenenemu svetu ‘Naprej’.