Hamo & Tribute 2 Love: Poletje, koncerti, festivali in album ’22’

Hamo & Tribute 2 Love, 22.5.2022, Križanke. Foto: Marko Alpner
Hamo & Tribute 2 Love, 22.5.2022, Križanke. Foto: Marko Alpner

Hamo & Tribute 2 Love bodo poletje ‘lubezni’ preživeli delovno. Na samem začetku poletne koncertne sezone so pripravili koncert za prve, druge in večne lubezni v polnih ljubljanskih Križankah, kjer so v s čustvi in energijo nabitem večeru pokazali, zakaj sodijo v sam vrh slovenske glasbe. Opremljeni z novo muziko in novim albumom ‘22‘, ki je na dan koncerta v Križankah – 22.5.2022 – izšel na vinilu (na digitalni izid albuma bo potrebno še malce počakati), bodo letos koncertirali na posebnih koncertih in velikih festivalih.

 

Kje jih lahko ujamete?

Naslednji četrtek, 30.6., bodo v Celju pripravili pravo glasbeno poslastico s simfoničnim orkestrom, kjer bomo lahko prisluhnili njihovim skladbam z orkestralnimi aranžmaji. Hamo & Tribute 2 Love nato prihajajo v Novo mesto (9.7.), Kranj (22.7.), na festival Wkrwglca v Sežano (30.7.), na Kamfest v Kamnik (9.8.), v Ruše (19.8.), Ankaran (20.8.), Vir pri Domžalah (24.8.), Ptuj (26.8.) in v Radence (10.9.), nekaj pa je še prostih dni v njihovem koledarju, ki se bodo še zapolnili. Hamo pa bo brez banda nastopil z Rudijem BučarjemTokcem in Samom Budno še v Kopru (29.6., poklon Rolling Stones), v Štanjel prihajata Hamo in Rudi v dvoje (15.7.), s Tokcem pa bo nastopil v Ljubljani v City teatru (9.9.).

 

Album ’22’ in poredni bluzrok za vse

Njihovim najlepšim, najboljšim in najbolj priljubljenim skladbam v koncertnem repertoarju se je z izidom albuma ’22’ pridružilo deset novih; ‘Vse lepo za vse‘, ‘Sončen dan‘ in ‘Zato ker je mraz‘ so že v vaših ušesih, saj so izšle kot singli, še nekatere od tistih preostalih sedmih iz albuma pa bodo nedvomno postale stalne spremljevalke njihovih koncertov ter naših spominov in življenj.

Album ‘22‘ je lubezensko pismo začetku tisočletja in prinaša deset novih skladb – večina jih ima ljubezensko vsebino, a le-ta ni nujno omejena samo na ljubezenske travme in pripetljaje, ampak išče svoje igrišče tudi zunaj običajnih razmerij. Hamo & Tribute 2 Love se z albumom ’22’ obračajo tudi k okolju, v katerem ta razmerja obstajajo. Poredni bluzrock za dva počasi in mestoma postaja poredni bluzrok za vse. Vinilka ’22’ je na voljo na koncertih in v bandovi prenovljeni spletni trgovini.