Haiku Garden z novo ploščo na otvoritvi Julijskega letnega vrta

Skupina Haiku Garden (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Haiku Garden (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Znana sta datum in kraj promocijskega koncerta ene najtežje pričakovanih domačih plošč letošnjega leta, novega izdelka Haiku Garden, ki nosi naslov ‘Loose Contacts / Tense Present‘ (Kapa Records, 2022).

Promocija ploščka bo na letnem vrtu Gala Hale

Zgodil se bo 1. julija 2022, kje drugje, kot v domači Gala hali, kjer so Haiku Garden ploščo tudi posneli. Ker gre za otvoritev Julijskega letnega vrta, bodo seveda z vsemi svojimi efekti, ki jih ni malo, zasedli zunanji oder, obiskovalci pa bodo lahko v predstavitvi novega, odličnega dolgometražnga izdelka ene dejavnejših zasedb založbe Kapa Records, uživali pod milim nebom. Oder bodo ogrevali auto, sveža zasedba, ki jo poganja mešanica krautrocka in noisa, po koncertu pa se dogajanje seli v notranjost dvorane.

Pionirji slovenskega shoegaza« na lovu za lastnim noisepopoidnim izrazom ne sprejemajo kompromisov. Na novem, težko pričakovanem drugem albumu Loose Contacts / Tense Present s hitrejšimi ritmi in intenzivnejšo zvočno podobo še bolj suvereno spajajo vplive shoegaza, postpunka, krautrocka in noisa. Album Loose Contacts / Tense Present je album nasprotij, ki odraža dualnost sedanjosti. Če je bil prvenec Where If Not Now introspektiven soundtrack sanjavih sekvenc, je novi album LC / TP direkten in neposreden, kar se odraža v bolj udarni, in your face, a hkrati tudi bolj izčiščeni zvočni podobi. Na vseh digitalnih platformah bo dosegljiv od 20.6.2022 dalje.

Dejstvo, da se (Haiku Garden) tako rutinirano znajde na koncertnem odru, ni le rezultat lakote po igranju v živo, temveč impresivne koncertne kilometrine, ki je že zdavnaj presegla domače meje. Čutili smo samozavest in osredotočenost na izvedbo, ki se je posebno razvnela pri novih skladbah. – Miroslav Akrapovič, Odzven, 2021

Vstopnice za koncert so že dosegljive v Gala hali na dogodkih, v trgovini Big Nose v Ljubljani ter na mojekarte.si in na vseh njihovih prodajnih mestih.
V primeru dežja bo koncert potekal v dvorani Gala Hale.