Gunsi bodo album začeli snemati, ko se Slash vrne s turneje

Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)
Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)

Za St. Louis Post-Dispatch je spregovoril Richard Fortus, kitarist zasedbe Guns N’ Roses in se med drugim dotaknil tudi novega studijskega albuma, ki pa po njegovih besedah sodeč ni več tako daleč od samega izida.

Ko se vrne Slash, bodo začeli s snemanjem albuma

Richard Fortus je dejal: Slash je trenutno na turneji. Ko se vrne, bomo naredili še nekaj posnetkov in upam, da bo nato album kmalu končan. Nato pa se bomo vrnili na turnejo.’

Trije člani prvotne zasedbe Guns N’ Roses so se leta 2016 ponovno združili in po dveh desetletjih skupaj nastopili na dolgi turneji ‘Not In This Lifetime‘, ki velja za eno najuspešnejših turnej v zgodovini glasbe. S turnejo so začeli aprila 2016, trajala pa je kar dve leti in pol.

Že lansko poletje je Slash za revijo Classic Rock povedal, da ima Axl posnetih veliko stvari za morebitni novi album: ‘Mislim, da vsi menijo, da je to dobra ideja in si vsi to tudi želijo. Vsem vpletenim ne primanjkuje idej, ampak bili smo zasedeni s turnejo, zato resnično ni bilo časa, da bi se usedli in si rekli: dobro, naredili bomo nov album.’

Na turneji ‘Not In This Lifetime’ so bili poleg kitarista Fortusa, pevca Axla Rosa in kitarista Slasha prisotni še basist Duff McKagan, bobnar Frank Ferrer terklaviaturist Dizzy Reed in klaviaturistka Melissa Reese.

Guns N’ Roses so zadnji studijski album ‘Chinese Democracy‘ izdali leta 2008, a od zgoraj naštetih je bil pri albumu prisoten le pevec Axl Rose.
Zadnji studijski album, na katerem so bili prisotni Rose, McKagan in Slash pa je ‘The Spaghetti Incident?‘ in je izšel leta 1993.