Guns N’ Roses na Švedskem zrušili rekord Metallice

Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)
Skupina Guns N' Roses (FOTO: Guns N' Roses)

Po poročanju revije IQ Magazine so Guns N’ Roses na Švedskem na stadionu Ullevi Stadium v Gothenburgu presegli dolgoletni rekord Metallice. 21. julija si je namreč njihov koncert ogledalo kar 64.289 ljudi, pred tem pa je rekord imela Metallica, ko je njihov koncert obiskalo 63.036 ljudi.

Turneja ‘Not In This Lifetime’ je bila zelo dobičkonosna

Dejstvo je, da odkar so se Guns N’ Roses znova združili, rušijo številne rekorde in navdušujejo širom sveta. Po poročanju Pollstar so neustavljivi Gunsi med letoma 2016 in 2017 s turnejo ‘Not In This Lifetime‘ zaslužili vrtoglavih 480 milijonov ameriških dolarjev, imeli pa so 125 koncertov po vsem svetu.

Skupino Guns N’ Roses je na turneji ‘Not In This Lifetime’ spremljalo približno še 70 ljudi, če pa zraven prištejemo še voznike tovornjakov, se številka povzpne krepko čez 500. Seveda so v to všteti tudi lokalni delavci na posameznih koncertih, varnostniki, …

Guns N’ Roses so se znova združili aprila 2016, ko so imeli tudi prvi klubski nastop v Hollywoodu, nato pa so samo nadaljevali svojo pot in razprodali številne koncerte. Na turneji ‘Not In This Lifetime’ so nastopili v klasični postavi: Slash na kitari, Duff McKagan na bas kitari, Axl Rose na vokalu, kitarist Richard Fortus, bobnar Fank Ferrer, klaviaturist Dizzy Reed ter še dodatna in nova klaviaturistka Melissa Reese.

Trenutno pa ni govora o tem, da bi Gunsi načrtovali izdajo novega studijskega albuma. Pod imenom Guns N’ Roses so zadnji studijski album ‘Chinese Democracy‘ izdali leta 2008, od zgoraj naštetih članov pa je pri tem sodeloval le Axl Rose. Zadnji studijski album na katerem so skupaj Rose, McKagan in Slash je ‘The Spaghetti Incident?‘ iz leta 1993.