Greta Van Fleet s koncertnim videom ‘Built By Nations’

Skupina Greta Van Fleet
Skupina Greta Van Fleet

Z grammyjem nagrajena skupina Greta Van Fleet je te dni izdala koncertni video za skladbo ‘Built By Nations‘. Posnetek je ustvaril in režiral Rob Sinclair iz založbe Sinclair / Wilkinson. Omenjena skladba pa je tudi na drugem studijskem albumu ‘The Battle At Garden’s Gate‘, ki so ga izdali 16. aprila pod okriljem glasbene založbe Lava/Republic Records.

Album jih je naučil marsikaj o življenju

V zadnjih treh letih so pevec Josh Kiszka, kitarist Jake Kiszka, basist Sam Kiszka ter bobnar Danny Wagner odigrali številne koncerte pred več tisoč glavo množico. Koncerte so imeli v severni Ameriki, Evropi, na Japonskem, Avstraliji, južni Ameriki in Novi Zelandiji. Na turneji so tako videli številne znamenitosti, se srečevali in uživali v pogovorih z oboževalci in drugimi glasbeniki. Da bi zaključil obdobje, polno sprememb, se je četverica preselila iz Michigana v Nashville in se potopila v bogato zgodovino Music Cityja. Združevanje vseh teh izkušenj jim je odprlo oči v neverjetne nove svetove kulture, zgodovine, filozofije in duhovnosti – in odprlo povsem nov pogled na življenje in pristop k njihovi glasbi.

Skladno s tem, kar so doživeli pa so Greta Van Fleet vse skupaj pretvorili v nove pesmi – glasba odraža njihovo duhovno in intelektualno rast, večjo zavest o neenakostih, ki pestijo sodobni svet, in globoko empatijo do tega, kar drugi ljudje preživljajo.

Ob tem pa so člani zasedbe Greta Van Fleet povedali: ‘Dojeli smo, da nas je med odraščanjem marsikaj zaščitilo in se takrat marsičesa nismo zavedali. Potem pa so nas ‘vrgli’ v ta ogromni svet in sprava smo doživeli kulturni šok. Ko pa smo začeli veliko potovati, spoznavati nove in drugačne ljudi in doživljati različne kulture, se je naša definicija ‘normalnega’ spremenila.’

Sam Kiszka je dodal: ‘Predvidevam, da se je vse spremenilo, razen tistega, kar nas je pripeljalo sem. Vse – naše dojemanje sveta, dojemanje življenja samega, kaj pomeni biti umetnik, kaj pomeni biti del čudovita, čudovita družba. Pridobili smo večje razumevanje, zakaj smo vsi tukaj.’

Prihosnot skupine je nenapisana in samo nebo je meja za te radovedne popotnike in iskalce resnice. Sami pa menijo, da so z novim albumom zagotovo zrasli na več načinov. Prav tako pravijo, da jih je album naučil veliko o življenju na splošno, o sebi, o vseh nas ter o svetu v katerem živimo.