Goran Bare & Majke že to soboto v Cvetličarni

Goran Bare v elementu. (FOTO: Mateja Gašperin)
Goran Bare v elementu. (FOTO: Mateja Gašperin)

V Ljubljani se že to soboto, 26. oktobra ob 21.00, obeta koncert polnokrvnega de profundis rocka, na katerem bodo legende hrvaškega alter podzemlja Goran Bare in Majke poleg ostalih uspešnic predstavili tudi svoj album ‘Nuspojave, za katerega so prejeli častitljivega Porina.

Prisluhnili boste lahko številnim uspešnicam

‘Nuspojave (Stranski učinki)’ so sedem let po s Porini ovenčanem albumu ‘Teške boje‘ spet navdušili najuglednejše hrvaške glasbene kritike, ki o njem pišejo v superlativih in kot eni najimpresivnejših zbirk v Baretovem pesniškem opusu. Na albumu, ki so ga posneli v novomeškem studiu RSL, so poleg Bareta sodelovali vsi člani Majk – Kruno Domaćinović, Davor Rodik, Alen Tibljaš, Berislav Blažević in basist Mario Rašić, ki nastopa tudi v vlogi producenta. Vstopnice za koncert Gorana Bareta & Majk, ki bo 27. septembra v ljubljanski Cvetličarni, so na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih po Sloveniji in na www.eventim.si.

‘Bare je bil kot pesnik že prej znan po tem, da koplje po najtemnejših zakotjih svoje duše, ki jih redko osvetlijo prebliski sreče. Govori o svojem odnosu do ljubezni in odvisnosti, človeka in Boga, posameznika in družbe ter vzponih in padcih svojega neverjetnega življenja, ki gre pogosto prek roba verjetnosti. Nuspojave so celo v tem kontekstu eno najimpresivnejših del v njegovem pesniškem opusu.’ – Aleksandar Dragaš, glasbeni kritik

Goran Bare (FOTO: Mateja Gašperin
Goran Bare je edinstveni umetnik. (FOTO: Mateja Gašperin)

V njem nikoli ni prenehal goreti fantastičen ogenj karizmetičnega pesnika in frontmena, odločenega da z vso močjo vsak dan in noč živi edino kar ve in zna – rock’n’roll! Njegove pesmi so kot notranji pekel v katerem vladajo demoni s kakršnimi mnogi od nas nikoli niso imeli opravka. Pesmi, ki jih je posnel z Majkami, so esenca resničnega pravega rocknrola. Pravijo mu legenda, karizmatik, največji rock glasbenik na Balkanu, veliki umetnik. On je vse to, a primarno je človek. Za njim je zelo dolga in turbulentna kariera, z vzponi in padci, številni albumi in mnogi hiti, ki so tudi po treh desetletjih odpeti in poslušani z enako močno emocijo.

VSTOPNICE:
Cene vstopnic: 18,00 EUR.
Prodaja vstopnic:  www.eventim.si in Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 090 55 77*) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, Trafika 3DVA, bencinski servisi OMV z multi točko, agencija Palma in Alpetour potovalna agencija ter ostala prodajna mesta v sistemu Eventim Si.