Gojc nam predstavlja pesem in predstavo Najprej sem se rodil

Gojmir Lešnjak Gojc

Gojmir Lešnjak Gojc se nam predstavlja z novim singlom Najprej sem se rodil.

Najprej sem se rodil je ena od trinajstih skladb iz prihajajoče gledališke glasbene komedije in CD plošče z naslovom Moj živòt je ROKENTROL. Pri snemanju skladbe so sodelovali Petra Trobec – bas kitara, Jure Rozman – bobni, Robert Pikl – kitara in Sebastijan Duh – klaviature. Kot goste so pri snemanju sodelovale še Dinamitke (Alenka Godec, Simona Franko Vodopivec in Damjana Golavšek) in Vokalna skupina Muzikalci.

Skladba je ena od trinajstih iz prihajajoče gledališko-glasbene komedije z istim naslovom predstave in albuma Moj živòt je ROKENTROL. »Skladbo je navdahnilo dejstvo, da sem se rodil! Tega se radostim. In nisem belouška in sem ta zelen,« pravi Gojc. Besedilo skladbe bo razkrilo, za kaj gre.

Gojc je svojo glasbeno pot začel v skupini SRP koncem sedemdesetih let prejšnjega stoletja in jo nadaljeval pred 25. leti s skupino d’Hamrs & Gojc, s satiričnim kabarejem Domovina, ljubezen moja (CD na YouTubu). Tedaj se je poslušalcem najbolj usedla v srce skladba Vetrovi pojo ali po domače Prdni enkrat zame.

Video Najprej sem se rodil! bo šel med ljudi 22. 2. 2021, natanko ob Gojčevi uri rojstva, 10.42h, skladbo pa bo prvič moč slišati na radijskih valovih ob kulturnem prazniku.

Gledališka predstava Moj živòt je ROKENTROL je trenutno zamrznjena. Seveda se postavlja vprašanje, zakaj se je ne predstavi preko globalnih medijev, tako kot je trenutno v trendu? “Če smo potrpeli do sedaj, bomo pa še pol leta. Sem optimist, kaj? Predstava je zasnovana na izraziti komunikaciji z občinstvom in le tako bo zasijala v vsej svoji veličini. Zato se trudim na svetlo poslati vsake toliko časa nov singel, ki bo del gledališke pripovedi. Prepričan sem, da vsaka skladba zase lahko deluje samostojno in je primerna za radijsko predvajanje,” pravi Gojc.

Poleg Gojmirja in Jaše Jamnika bodo v živo zaigrali in zapeli izjemni glasbeniki VIS d’Doktors: Robert Pikel, Petra Trobec, Jure Rozman in na klavirju Miran Juvan, ki je sočasno tudi glasbeni vodja predstave.