Glasbeni dvojec Bombyx Lori s skladbo ‘September’

Bombyx Lori (FOTOT: Bombyx Lori Facebook)
Bombyx Lori (FOTOT: Bombyx Lori Facebook)

Pred 15. leti je ljubljanska zasedba Melodrom iz gledaliških odrov in podzemnih vod počasi pričela dobivati prepoznavnost v slovenskem medijskem prostoru.

Bombyx Lori odraščala ob Melodromih

Ob izidu singla ‘September‘ in videospota za to skladbo so dokončno preskočili polje zanimivega gledališkega art pop projekta in s polnimi pljuči zajadrali v duše in možgane poslušalcev po celotni Sloveniji. Z Melodromi in skladbo ‘September’ so nato rasle generacije umetnikov in glasbenikov, ki so njihovo delo tako in drugače spremljale. Med sledilci njihovega ustvarjanja sta bila tudi Bombyx Lori, ki sta letos izdala svoj diskografski prvenec, album ‘Little Gifts from the Universe‘ pri založbi Personika.

‘September’ jima je bil tako všeč, da sta ga priredila in izdala v zadnjih izdihljajih septembrskih uric ter ga opremila z videospotom iz domačih posnetkov, ki spremlja njuno predelavo morda malce pozabljenega hita.

Bombyx Lori pa ne bi bila Bombyx Lori, če se ne bi lotila aranžmaja skladbe precej po svoje, saj sta ohranila zgolj originalno besedilo ter vokalno linijo, inštrumentalni del pa sestavila praktično povsem na novo. Tako je ‘September’ dobil izjemno močan avtorski pečat, kljub temu, da gre za priredbo. ‘September’ tako tvori drugi del njunega dvojnega singla, ki ga poleg njega sestavlja še njuna avtorska slovenska skladba ‘Gozd‘, ki sta jo izdala v vročih poletnih dneh.

Sicer pa, saj veste – ‘September je za te stvari‘.