GHB z novo skladbo ‘Cinična’, za katero so posneli tudi videospot

GHB - Vrane (naslovnica)

GHB skupina je pred kratkim izdalA nov singel ‘Cinična’, ki ga lahko slišimo tudi na njihovem albumu Vrane. Izdali so ga letošnjega julija in ga predstavili na Valu 202.


Začetki jeseniške glasbene skupine GHB oz. Grega Habič Band segajo v leto 2009, ko je kitarist Grega Habič izdal svoj prvi samostojni instrumentalni album. V tej smeri se je band z občasnimi menjavami članov razvijal skozi nadaljnjih pet plošč in si hkrati nabiral kilometrino po odrih. Redke izlete v vokalne vode v tem obdobju je zaznamoval predvsem vsestranski ameriški glasbenik in vokalist Jesse Adams, ob Gregu pa je bil stalnica v skupini vedno tudi basist Klemen Gasar. Vse skladbe so bile avtorsko delo Habiča, sama glasba pa precej žanrsko razgibana; od metala, rock-a, fusion-a pa vse do rap-a.


O novi plošči »Vrane«

V letu 2019 je Grega spoznal pevko Nino Bauman, ki ga je s svojim glasom prepričala v ustvarjanje albuma s poudarkom na vokalih. Plod enoletnega dela je nova plošča z naslovom »Vrane«. Skladbe na njej so še vedno žanrsko razgibane, ob nekaterih instrumentalih pa je rdeča nit izdelka vsekakor glas Nine. Glasba in besedila so tudi tokrat avtorsko delo Habiča, za vizualno podobo izdelka pa je zopet poskrbel Mitja Ploj. Ker pa je treba glasbo predstaviti tudi v živo, sta zasedbo ob Gregu, Nini in Klemenu dopolnila še izkušena glasbenika Damjan Mulej na bobnih in kitarist Aleš Svetina. GHB upajo, da vam novo glasbo čimprej predstavijo tudi v živo.