freekind. v živo in z novim singlom: R.F.T.S.

freekind (Foto Grega T. Bohinc)

Glasbena zgodba o tem, kako rojstnodnevna pesem konča na albumu in postane jesenski song dvojca freekind., ki si na stežaj odpira vrata v svet.

Pianistka in vokalistka Sara Ester Gerdelj ter bobnarka Nina Korošak Serčič sta v letu 2021 pustile močan pečat. Na domačo in mednarodno sceno sta prileteli v neosoulovskih ritmih ter  s kratkometražnim albumom not good enough. Z nastopi vse od dunajskega festivala Waves Vienna do zagrebške Tvornice in jazz.hr festivala, mariborskega Lenta in nastopov po številnih krajih po Sloveniji, sta tudi preko radijskih valov zlezli pod kožo številnim ljubiteljem glasbe.

“Pesem R.F.T.S. (Reach For The Stars) je nastala kot rojstnodnevno darilo za Ninin rojstni dan. Takrat so jo premierno, v akustični verziji, ki sem jo izvedla kar na balkonu, slišali vsi povabljeni,” je o skladbi povedala Sara. Nina pa dodaja: “Pesem je polna internih šal in inspiracije. Nosi spodbudno sporočilo vsem, ki se še vedno sprašujejo ali pa so že zbrali pogum da posvetijo življenje stvarem, ki jih dejansko veselijo.”

freekind., ki sta v letošnjem letu nastopili tudi na festivalu MENT, sta postali del njihove kmalu že tudi kultne serije živih posnetkov – MENT Session. V sklopu cikla je nastal tudi video za R.T.F.S., ki je tudi novi single z aktualnega albuma not good enough.