Foo Fighters žalujejo za svojim vodjem odra

Foo Fighters žalujejo za svojim vodjem odra
Foo Fighters - foto: Danny Clinch

Foo Fighters so svoj včerajšnji koncert v Madison Square Garden posvetili pokojnemu vodji turneje Andrewu Pollardu, ki je umrl 18. junija. Po navedbah Pollardovega Linkedina je 20 let skrbno deloval kot vodja odra in vodja razsvetljave. V svoji karieri je Pollardov urejal nastope skupin, kot so Nine Inch Nails, Beck, Arcade Fire, Tenacious D in Kings of Leon – razsvetljavo pa je vodil tudi pri izvajalcoj kot so Arctic Monkeys, Bjork, Iggy Pop in še več.

“Ta izguba nas je šokirala,” so zapisali Foo Fighters. »Ne predstavljamo si, da bi bili na odru, ne da bi bil zraven Andy. Bil je ne le ključni član naše ekipe, ampak tudi dragi prijatelj in čudovit oče. Naša srca so pri njegovi partnerici Sophie Peacock, njunima otrokoma Arlu in Renu ter njegovi družini in najdražjim.”

Koncert skupine Foo Fighters v Madison Square Gardnu je bil prvi po skoraj 500 dneh. Skupina je ikonično prizorišče ponovno odprla s svojim prvim celovitim nastopom, odkar je pandemija COVID-19 v začetku leta 2020 ustavila industrijo zabave v živo.