Nina Pušlar 2x najbolj vrtena v 2020 – V nedeljo koncert v Postojnski jami

Nina Pušlar (foto: IPF)

Na ekskluzivnem koncertu v Postojnski jami, s katerim začenja poletno turnejo, bo Nina v nedeljo, 20. 6. zvečer prvič za širšo javnost v živo izvedla tudi novo pesem ‘Tople oči’.

IPF – Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije je tudi letos podelil nagrado za največkrat predvajano slovensko skladbo na naših radijskih valovih v minulem letu. Leto 2020 je od domačih izdaj najbolj zaznamovala uspešnica ‘Svet na dlani’, ki jo najdete tudi na vseh spletnih platformah ter albumu ‘Nina’.

Naša najbolj priljubljena pevka je sicer že tretjič v petnajstih letih prejela nagrado za največkrat predvajano pesem leta, kar je svojevrsten rekord, ‘To mi je všeč’ iz leta 2016 pa je v anale zapisana tudi kot zadnja slovenska skladba, ki je bila ne le največkrat predvajana slovenska pesem v letu, ampak absolutno največkrat predvajana pesem v minulem letu na naših radiih.

IPF je letos prvič podelil tudi nagrado za največkrat predvajanega izvajalca v minulem letu – in tudi to priznanje je šlo v roke Nine Pušlar, ki je bila najbolj predvajana izvajalka že dve leti zapored. Obe priznanji je pevki predal direktor Zavoda IPF, Vili Hribar, z Nino pa je ob tem poklepetal Juš Milčinski (video spodaj).

“Zelo sem vesela obeh nagrad,” je povedala Nina Pušlar. “Pesem ‘Svet na dlani’ je zaznamovala moje leto 2019, bila je uvod v koncertno turnejo po slovenskih gradovih in napovedala je izid albuma ‘Nina’ ob zaključnem koncertu v ljubljanskih Križankah, ki smo ga posneli tudi za TV Slovenijo. Ti nagradi sta posledica delovnega, uspešnega in čudovitega leta 2019, ki smo ga preživeli na odrih, pesem pa so odlično sprejeli tudi radii. Posebna zahvala ob tem pa gre moji avtorski ekipi, v kateri so še Tadej Košir, Jernej Kržič, Miha Gorše, Tina Muc Gorše, Aleš Marjetič in Cherie Lucas … Zdaj pa nas po dolgem premoru končno spet čaka prava koncertna turneja z ljudmi pod odri, česar se zelo veselimo.” 
Nina Pušlar

To nedeljo začenja Nina poletno koncertno turnejo s čudežem življenja v Postojnski jami

Potem ko so v minulih mesecih ustvarili kup novih pesmi in v spletnem koncertu z Bleda predstavili osveženi koncertni repertoar, so Nina in njeni glasbeniki pripravljeni na poletno turnejo, ki jih bo popeljala po vsej Sloveniji. Za uvod pa bodo v nedeljo ob 21h zaigrali na čarobnem dogodku za zelo izbrano skupino oboževalcev v Postojnski jami.

3. 7. @ KRTINA PRI DOMŽALAH, Letno gledališče Studenec
9. 7. @ KRANJ, Grad Khislstein
24. 7. @ ŠMARTNO PRI LITIJI, Grad Bogenšperk
30. 7. – 1. 8. @ ROGAŠKA SLATINA, Grand hotel Rogaška –  Glasbeni vikend z Nino Pušlar
7. 8. @ ŽIČKA KARTUZIJA
10. 8. @ PORTOROŽ, Avditorij
13. 8. CELJE, Trg


Več prizorišč in vstopnice: https://ninapuslar.com/koncerti/