Flirrt se ozirajo v preteklost z novim singlom ’20 let nazaj’

Tudi skladbo '20 let nazaj' je spisal Rok Lunaček.
Tudi skladbo '20 let nazaj' je spisal Rok Lunaček.

Flirrt so v lanskem letu obeležili okroglih 20 let. Celoletne aktivnosti so se začele 8. februarja, ko beležijo uradni nastanek, vrhunca pa sta bila izida prvega in drugega dela albuma ‘Jekyll & Hyde‘, iz katerega danes predstavljajo single ‘20 let nazaj‘ v malce drugačni verziji, kot jo lahko slišimo na albumu.

S skladbo ’20 let nazaj’ Flirrti že lep čas zaključujejo svoje koncerte

S skladbo ’20 let nazaj’ Flirrti že lep čas zaključujejo svoje koncerte. In od vsega začetka je bila čudovito sprejeta s strani ljudi, zato so se odločili, da jo izdajo kot single in hkrati malce predrugačijo. Tako kot mnoge druge je tudi dotično skladbo spisal Rok Lunaček‘Rad se spominjam naših začetkov, rad pogledam kdaj pa kdaj nazaj v mladost, čeprav v resnici nisem velik zagovornik retrospektive. Hkrati pa vsa nostalgija skladbe enostavno spolzi po veselih mestih srca.’ Skladba v akustičnem tonu se nahaja na njihovem dvojnem albumu ‘Jekyll & Hyde’, ki vsebuje 25 avtorskih skladb, med katerimi so tudi mnoga sodelovanja – z Orleki v skladbi ‘Velika budala’Juretom Longyko v skladbi ‘Izštekani’Juretom Torijem pri ‘Nekoč sva se pa rada imela’ in ‘Nimaš kaj za zgubit’ in še mnoga druga.

Flirrt danes sestavljajo Rok Lunaček, Matjaž Ravnikar, Domen Malis, Štefan Kokalj in Klemen Bartol. (FOTO: arhiv izvajalca)
Flirrt danes sestavljajo Rok Lunaček, Matjaž Ravnikar, Domen Malis, Štefan Kokalj in Klemen Bartol. (FOTO: arhiv izvajalca)

 

Po izdanem albumu so si vzeli premor

Flirrt so si po izidu albuma vzeli nekaj mesecev premora. V sestavu se je zamenjalo nekaj članov, kar v bogati zgodovini banda ni prvič. A na koncu, kljub vsem spremembam, šteje glasba. Poleg Roka Lunačka tako današnje Flirrt sestavljajo še klaviaturist Matjaž Ravnikar, na novo pa so v bandu Domen Malis na bobnih, Štefan Kokalj na kitari in Klemen Bartol na basu. ‘Proti koncu snemanja albumov Jekyll & Hyde  smo bili s staro ekipo že malce odtujeni in takrat sem se zavedel, da je ta album moje osebno popotovanje, ki je včasih lahko tudi osamljeno. A hkrati skozi vse to najdeš sebe. Najdeš nove poti. In na koncu, ko je album zunaj, ugotoviš, da je bilo vredno vsakega glasbenega žulja,’ pravi Rok in dodaja, da so prenovljeni Flirrt v fazi priprave novega materiala, aktivnih vaj in priprav na vrnitev na koncertne odre, on sam pa pripravlja tudi kantavtorski album, katerega dobršen del bo posnel prav s Flirrt: ‘V resnici bomo vse skupaj povezali – kantavtorske skladbe plus Flirrt skladbe. Domen, Klemen, Štefan in Matjaž tako dobro igrajo skupaj, da je užitek stat z njimi in zgolj uživati ob notah. Mislim, da je pred nami popotovanje, ki se ga res zelo veselim. In komaj čakam, da se spet vidimo na koncertih.’