Finski Fearout bodo izdali svoj prvenec Bleedthrough

Finski Fearout bodo izdali svoj prvenec
Fearout - foto: Janne Mökkönen

Finska metal skupina Fearout s sedežem v Helsinkih, bo 5. novembra 2021 pri založbi Inverse Records izdala svoj prvenec Bleedthrough. Skupina je skupaj z videospotom izdala svoj prvi singel The End of the Beginning.

“Glavni riff je bil sestavljen pred približno 20 leti, ki smo ga poskusili oživeti z drugo skupino, vendar nam ni uspelo. Deset let kasneje je bil ponovno ponujen drugi skupini in tudi ni delovalo. Nazadnje, ko sem to ponudil Justusu, so se stvari začele odvijati. Torej, staranje te pesmi, približno 20 let v hrastovem sodu, navsezadnje ni bila tako slaba ideja.” pravi kitarist Arg Kinnunen.

“The End of the Beginning je bila ena prvih Fearout pesmi, ki smo jih kdaj igrali skupaj. Arg je že od začetka postavil standard visoko. Vsebuje nekoliko zvit glavni riff, nekaj stoner grinda in lepe melodije. Vse kot je zdravnik naročil, ” nadaljuje pevec Justus Latvala.

Fearout so štiričlanska finska hard rock/metal/punk/stoner skupina iz Helsinkov. Skupino sta leta 2014 ustanovila Arg Kinnunen (kitara) in Justus Latvala (vokal). Trenutna zasedba se je stabilizirala, ko se je Topi Lajunen (bobni) pridružil skupini leta 2016 in Minttu Minkkinen (bas) leta 2018. Fearout združuje umazane kitarske rife in hrupno punk rock agresijo z zapeljivimi melodijami ter zagotavlja energične nastope v živo . Fearout so posneli svoj prvenec Bleedthrough med letoma 2020 in 2021, album pa bo v jeseni 2021 izdala založba Inverse Records.

Naslovnica albuma Bleedthrough

Bleedthrough seznam skladb

01: That Was the Day I Decided to Start Using Hard Drugs
02: The End of the Beginning
03: Point Blank Range
04: Obsession
05: Nevermore
06: Which One of You
07: Smokescreen
08: Fist. Dreams. Insanity.
09: Half-Empty Man
10: What’s in the Box
11: Betrayal
12: Bring Me Down

Fearout

Justus Latvala – vokal
Arg Kinnunen – kitara, backvokal
Topi Lajunen – bobni, backvokal
Minttu Minkkinen – bas, backvokal