Festival PETI inu OBSTATI tokrat z Guštijem

Miha Guštin (Foto: Marko Delbello Ocepek)

V okviru festivala bo na Trubarjevi domačiji v Rašici tokrat nastopil Miha Guštin GUŠTI, ki bo z gostjo LEYRE poskrbel za vrhunsko izvedbo njegovih najbolj prepoznavnih skladb iz vseh obdobij kariere. Gušti je svoje glasbene korake na veliki sceni začel kot predskupina Lovšinovih Sokolov, kasneje je igral tudi v njegovi skupini Križarji.

Najbolj prepoznavno pa je seveda njegovo delovanje v skupini Big Foot Mama za katero je napisal njene največje hite kot so Črn tulipan, Nisem več s tabo, Led iz severa… Gušti se s tem ni zadovoljil in je krenil še v pop rock vode in s pevko Polono Kasal naredil nekaj odličnih in zelo prepoznavnih pesmi. Dejaven je tudi na področju ustvarjanja glasbe za televizijske oddaje, v tem letu pa je v ospredju predvsem njegov nastop s pevko Leyre na EMI. Vse svoje kreacije bo Gušti predstavil rašiški publiki, ki je sedaj že navajena kvalitetne glasbe in izvajalcev in Miha bo to tradicijo vsekakor nadaljeval.

Za hitrejše rokenrol ritme pa v goste prihaja DOBRA MRHA, skupina sestavljena iz bivših članov legendarnih skupin Sokoli (Ivan Bekčič), Don Mentoni Band (Jani Kovačič) in Leteči potepuhi (Sergej Jereb). Prekaljeni glasbeni mački bodo pesmi teh slovitih skupin predstavili v novejši toda še vedno značilni izvedbi. Lokalne barve bo zastopal preverjeni Stojan Bavdek, ki bo tokrat s seboj pripeljal še gosta Aleša Debeljaka, vse skupaj pa bodo povezovali lokalni pisci poezije s svojimi recitali.

Vsekakor bo prostor še za kakšno posebno glasbeno presenečenje, ki ga bo organiziral gostitelj in idejni oče dogodka Peter Lovšin.

Vabljeni na sedaj že tradicionalno poletno druženje ob ritmih akustičnih inštrumentov, ki skrbijo, da so ti kraji v katerih so bili rojeni velikani slovenske kulture, mesto zabave, sprostitve in kvalitetne avtorske glasbe domačih izvajalcev, kar je tudi bistveno poslanstvo festivala.