Balladero predstavlja svežo bero ‘Marelic’ v odlični mednarodni zasedbi

Balladero (Foto: PRESS)

Nov singel ‘Marelice‘ je razgiban, sončen poletni napev, ki po lanskih singlih ‘Najina’ in ‘Potujem’ prinaša novo sladko zasanjano podlago za brezskrbne vroče dni in avanture.

O skladbi ‘Marelice’

Svežo bero ‘Marelic‘ (v orkestrski preobleki smo jih slišali tudi v izboru lanske Popevke) spremlja tudi nov videospot pod taktirko režiserja Igorja Pečolerja (Novisuals). Prikupna in sproščena zgodba se seveda vrti okoli priljubljenega sadeža, obenem pa Balladera pospremi k njegovim začetkom in posede v njegovo naravno okolje, za klavirske tipke. Izkušeni klavirski kantavtor, ki se je podpisal pod vrsto radijskih uspešnic, nas v marelično poletje ‘skulirano’ vabi s snežno belim pianinom, ‘Marelice’ pa so kot sproščena oda poletju tudi nekakšna ‘skrinjica spominov’ na Balladerove otroške dni v rodni vasi. Balladero v videospotu, tako kot v skladbi, preprosti klavirski melodiji tudi v sliki pristavi polno mero barvitosti in igrivosti, z obveznim ščepcem lahkotne poletne romantike.

Novo pridelane ‘Marelice‘ krasi tudi izvrstna mednarodna studijska zasedba, v kateri se ob Balladeru (Dominik Bagola) na vokalu, klavirju in klaviaturah pojavita še kitarska virtuoza Peter Dekleva in Lorenzo Corti (Italija) in svetovno priznani bobnar Ash Soan (Združeno kraljestvo Velike Britanije – Adele, James Morrison, Tori Amos, Sam Smith, Dua Lipa, Mariane Faithfull, idr.). Za produkcijo je tokrat poskrbel izkušeni domači producent Jernej Kržič, ki je za skladbo odigral tudi bas kitaro, marelično celoto pa dopolnjuje še odlična Katja Sever Kržič na spremljevalnih vokalih.