Festival Fuck Off Commercial: 30-letnica zasedbe Interceptor

Slika: Fuck Off Commercial Festival, PROMO

Najstarejši slovenski metal festival, ki se je rodil leta 1988 in dobil svoje bratce v letih 89’, 90’, 91’, 94’, 98’, 07’, 09’, 13’ in 18’, ni predstavljal le enega izmed mnogih koncertov. Po svojih glasbenih, kot tudi idejnih smernicah, se je močno razlikoval od drugih oblik zabave.

Letošnja edicija omenjenega kultnega metal festivala bo nekaj posebnega, saj se bodo ob 30. letnici ponovno združili legendarni domači prvaki Interceptor, ki so pustili neizbrisan pečat na slovenski glasbeni sceni. Ob tej priložnosti bodo pri založbi Dallas Records izdali CD & DVD (LIVE IN 666EŠČE), ki je bil posnet 28.4.2018 v Šeščah pri Žalcu.

Poleg Interceptor bodo nastopili še Sarcasm, Mist, State of Fiction, Quad Damage in Marax.

O zasedbi Interceptor

Jedro skupine sta vseskozi kitarist, avtor glasbe in mastermind benda Marjan Pader, nekoč član legendarnih Epidemic zone in Master Čulk pevec, maskota in mojster za medijske provokacije.

Zasedba je leta 1993 v samozaložbi izdala kaseto The Beginning (kasneje pri Pan Record). Poleg brutalnih avtorskih izbruhov, za katere je socialno osveščena besedila prispeval Sergej Vučer, se je na kaseti znašla še ‘Zadnja žrtev, priredba legendarnih Epidemicov.

Zasedba si je z vztrajnim nabiranjem koncertne kilometrine pridobivala vedno večji krog poslušalcev, ki so se navduševali tako nad izredno uigranim drvečim zvočnim zidom, kot vratolomno podivjanim scenskim nastopom rjovečega Čulka.

Band je pri kranjski Paniki leta 1995 izdal kaseto Fade, leto kasneje pa je bil album deležen še zgoščene izdaje. Glasbeni in produkcijski napredek je bil očiten. V omenjeni eri je band dosegel svoj prvi vrhunec, nastop na Novem Rocku 95’.

Zasedba je največ medijske pozornosti pritegnila s skladbo ‘Uničimo tabuje’, ki jo je posnela skupaj z Dejo Mušič. Skladba je spomladi 1997 postala popevka tedna na radijski postaji Val 202.

Skupina je pri založbi Corona novembra 1998 izdala ploščo Mora. Plod osemletnega dela in izkušenj. Izid je dokazal, da je bila njihova godba še vedno dovolj trda, ostra in temačna. Razočarani niso bili niti bandovi stari oboževalci.

Kot še sporoča band, bo nastop v Orto baru posvečen vsem, ki ste vsa ta leta verjeli v reinkarnacijo in nesmrtnost izgubljenih duš in tistim, ki še ne vedo, kaj je pravi slovenski graveyard metal.

Pred odhodom na koncert je dobro vedeti

  • Čas in datum:  sobota, 25. april 2020, 19:00
  • Lokacija: Ljubljana, Orto bar
  • FB dogodek: TUKAJ
  • Vstopnina: od 10EUR dalje

Vstopnice lahko kupite na vseh prodajnih mestih Eventima (tudi preko spleta); Petrol, Pošta Slovenije in trafike 3dva.