Fed Horses izdali nov video za skladbo ‘Leaving’

Skupina Fed Horses (FOTO: Fed Horses Facebook)
Skupina Fed Horses (FOTO: Fed Horses Facebook)

EP ‘Sinner‘, ki je bil izdan v začetku letošnjega leta, vseskozi asociira na t.i. kanjon, ki ponazarja prostor svobode, a hkrati notranje ujetosti.  ‘Leaving‘, ki ploščo zaključuje v pomenljivem odmevu, govori ravno o tej ujetosti.

O videu ‘Leaving’

Lirični subjekt je skozi potovanje po raznih ljubezenski odnosih v dotični skladbi pristal znova na začetku. V kanjon, kjer želi oprostiti, a ne more in ne zna.  

Režiserka Tina Novak se je z vizualno podobo videospota naslonila na ambientalnost in čustveno intenzivnost skladbe ter se osredotočila na notranji svet popotnikov po ljubezenski kanjonih.

Na kratko o skupini Fed Horses

Fed Horses so slovenska alternativna country skupina, ki se je vse od leta 2014 s svojim ljudskim melosom, zanimivim pristopom h country glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že dodobra ustalila v slovenskih ušesih, domačih prizoriščih in radijskih postajah. Na koncertih preigravajo avtorske skladbe, ki na svojstven način koketirajo s country glasbo, na katero lepijo vplive americane, indieja in popa, s čimer se verno približujejo zgledom z one strani luže. Kljub temu ekipa ohranja svoj avtohton izraz. V zadnjih letih so se posvečali predvsem epizodnim, a dovršenim izdajam singlov, trenutno pa se predstavljajo s svojim sveže izdanim prvencem, EP-jem Sinner, s katerim so žanrsko in konceptualno zaokrožili svoje delovanje.