Fabricca se predstavlja s skladbo ‘Predobro’

Duo Fabricca (FOTO: osebni arhiv Fabricca)
Duo Fabricca (FOTO: osebni arhiv Fabricca)

Glasbena skupina Fabricca, ki je pravzaprav duet dveh glasbenikov, je novo ime na slovenski glasbeni sceni. Kljub temu ne moremo reči, da gre za novinca, Tomaž Gornjak in Alan Krajnc sta namreč bivša člana skupine Marzla vada, ki v novih vlogah napovedujeta izid prvega singla s pomenljivim naslovom ‘Predobro‘.

O skladbi ‘Predobro’

Za besedilo in glasbo sta poskrbela sama, producentsko taktirko pa je prevzel Žare Pak, s katerim sta v preteklosti že sodelovala. Skupaj so v ljubljanskem studiu Kif-Kif poskrbeli za svež zvok in dokazali, da glasba in glasbeno ustvarjanje nimata roka trajanja.

Pesem, ki že napoveduje izid prvega albuma, prikladno govori o novem začetku, odkrivanju neodkritega, zapuščanju okvirjev varnega, predvsem pa premikanju mej, ki si jih posamezniki (ne)hote ustvarjamo sami. Lahko se le vprašamo … predobro, da bi bilo resnično? Ne nujno, odgovarjata avtorja. Pod črto namreč sami sprejemamo odločitve, ki nas peljejo skozi življenje in le od nas je odvisno, ali se bomo zavestno odločili igrati vlogo gospodarja lastne usode.

Videospot, ki bo pospremil pesem, je prav tako plod lastne kreativnosti. Tomaž se je v vlogi scenarista, snemalca in režiserja že preizkusil v obdobju Marzle vade in tradiciji se tudi tokrat ni izneveril. Fabricca v tem pogledu nadaljuje z miselnostjo, da je za zaključeno celoto potrebna aktivna vloga v vseh procesih, ki na koncu privedejo do albuma … vključno s  samostojnim oblikovanjem ovitka albuma.

Izid albuma lahko pričakujemo v jesenskem času, Predobro pa kot uverturo že kar takoj.